Ντ. Μπακογιάννη: «Καλά να πάθουμε! Δεν επιτρέπεται να αφήνεις μία ήπειρο, να λες εγώ να σωθώ κι αυτοί ας πεθάνουν»

Κανένα σχόλιο

Συνέντευξη έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ η βουλευτίνα Χανίων της Νέας Δημοοκρατίας κ. Ντόρα Μπακογιάννη. Στη συνέντευξη είπε τη γνώμη της για τις εξελίξεις με την πανδημία του κορωνοϊού και τη διαχείρισή της από την ελληνική κυβέρνηση αλλά και για τις σχέσεις με την Τουρκία.

Είπε η κ. Μπακογιάννη:

«Δεν θα πάμε σε lockdown, αυτή είναι η εκτίμησή μου. Βέβαια τίποτα δεν μπορείς να αποκλείσεις, αλλά δεν θα πάμε σε lockdown γιατί η οικονομία πρέπει να ζήσει. Και γιατί έχουμε ένα 70% του πληθυσμού εμβολιασμένο».

"Sponsored links"

Όσον αφορά την εορταστική περίοδο είπε ότι “θα κάνουμε Χριστούγεννα προσεκτικά… όσο καλύτερα μπορούμε, σίγουρα καλύτερα από πέρυσι».

Επίσης ζήτησε από τους πολίτες να εμβολιαστούν και όσοι έχουν εμβολιαστεί να προχωρήσουν στην τρίτη δόση τονίζοντας αναφορικά και με τη μετάλλαξη Όμικρον και το γεγονός ότι ξεκίνησε από την Αφρική ότι:

«Δεν επιτρέπεται να αφήνεις μία ήπειρο, να λες εγώ να σωθώ κι αυτοί ας πεθάνουν καλά να πάθουμε».

Όσον αφορά τις εξελίξεις στην Τουρκία η Ντόρα Μπακογιάννη είπε:

«Η αναταραχή είναι πάντα κακό πράγμα».

Εξέφρασε την ανησυχία της για τα τεκταινόμενα στη γείτονα, λέγοντας ότι κανείς δεν μπορεί να χαίρεται για την αποσταθεροποίηση και την οικονομική κατάσταση μιας μεγάλης χώρας όπως η Τουρκία που ουσιαστικά παραπαίει οικονομικά.

Η κ. Μπακογιάννη ανέφερε ότι στην Τουρκία αυξάνεται το αίσθημα ανασφάλειας και από την άλλη πληθαίνουν τα ερωτηματικά για τη δύναμη της Ελλάδος, την αμυντική της θωράκιση, τις συνεργασίες και τις συμμαχίες της χώρας μας που είναι σταθερές.

«Αυτή η σταθερότητα που έχει η Ελλάδα είναι το μεγάλο πρόβλημα της Τουρκίας» είπε η κ. Μπακογιάννη προσθέτοντας ότι αυτή τη στιγμή στην Τουρκία δεν υπάρχει τίποτα απολύτως σταθερό.

Σχετικά με το ενδεχόμενο πρόκλησης θερμού επεισοδίου στην Κύπρο η κ. Μπακογιάννη εξέφρασε αμφιβολίες κατά πόσο ο Ερντογάν «θα κάνει μεγάλες φασαρίες» εκεί που βρίσκονται αυτή τη στιγμή Αμερικάνοι (γεωτρήσεις Exxon Mobil) χωρίς ωστόσο να αποκλείσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο στο δίπλα οικόπεδο της Κυπριακής ΑΟΖ όπου δραστηριοποιούνται οι Γάλλοι.

"Sponsored links"

«Τον βλέπω πάρα πολύ πιεσμένο στο εσωτερικό του μέτωπο για να κάνει ‘’ταρζανιές’’», εκτίμησε για τον Εντογάν η κ. Ντόρα Μπακογιάννη. Στο σχόλιο του δημοσιογράφου πως η Ελλάδα βρίσκεται συνεχώς στο «μενού» για τον Τούρκο πρόεδρο, απάντησε ότι αυτό συμβαίνει γιατί «η Ελλάδα πλέον είναι το παράδειγμα της επιτυχίας για την Τουρκία και αυτό είναι δύσκολο να το αντέξει. Όταν βγαίνει η αντιπολίτευση και σου λέει: ‘’κοιτάξτε πόσος είναι ο μισθός στην Ελλάδα και πόσος είναι σε εμάς’’ και αυτό τους πονάει.

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο για πολιτικές εξελίξεις στη γείτονα, η κ. Μπακογιάννη είπε ότι «πάρα πολλοί μιλάνε και ετοιμάζονται για την επόμενη ημέρα στην Τουρκία αλλά αυτό δε σημαίνει ότι «ξεγράφεις τον Ερντογάν». Εξήγησε ότι ο Τούρκος πρόεδρος είναι ένας άνθρωπος αποφασισμένος, που γνωρίζει πως σε περίπτωση που φύγει από την εξουσία, τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα γι’ αυτόν.

«Άρα τι εκλογές θα κάνει; Πώς θα τις κάνει; Σε τι συνθήκες θα γίνουν; Όλα αυτά είναι ερωτηματικά που θα πρέπει να περιμένουμε να απαντηθούν», τόνισε.

Μια άλλη παράμετρος που έθεσε η κ. Μπακογιάννη είναι πως δεν θα πρέπει να υπάρχουν αυταπάτες για την αντιπολίτευση στην Τουρκία καθώς σε πάρα πολλά θέματα που αφορούν την Ελλάδα είναι πολύ σκληρότερη από τον Ερντογάν.

«Έχουμε και έχουμε μια ‘’μανία’’ στην Ελλάδα να ανακατευόμαστε στα εσωτερικά μιας χώρας… ‘’έφυγε ο Ερντογάν λύσαμε τα προβλήματα’’. Δεν είναι έτσι», σημείωσε.

Η Ντόρα Μπακογιάννη επεσήμανε ότι εξαρτάται πρωτίστως από την Ελλάδα η αμυντική μας θωράκιση και η διπλωματική μας δραστηριότητα καθώς και η σταθερότητα στις ελληνικές θέσεις κάτι που αποτελεί όπως είπε το μεγάλο πλεονέκτημα της χώρας μας.

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live