27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Ντ. Τραμπ: Ο Μπάιντεν μάς οδηγεί σε Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ημερομηνία:

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, με την πολιτική του απέναντι στην Ουκρανία, μπορεί να ωθεί την ανθρωπότητα προς έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, ισχυρίστηκε την Τρίτη ο προκάτοχός του, Ντόναλντ Τραμπ.

«Αν ακολουθήσετε και κατανοήσετε τα βήματα που κάνει ο Μπάιντεν σχετικά με την Ουκρανία, θα δείτε πως συστηματικά, αλλά ίσως ασυνείδητα, μας ωθεί προς αυτό που σύντομα θα μπορούσε να γίνει ένας τρίτος παγκόσμιος πόλεμος. Δεν είναι τρελό;» Ο Τραμπ έγραψε στον λογαριασμό του στο δικό του μέσο κοινωνικής δικτύωσης, Truth Social.

«Ο μόνος πρόεδρος στις τελευταίες γενιές που δεν ξεκίνησε πόλεμο»

Ο Τραμπ δήλωσε ότι είναι «ο μόνος πρόεδρος στις τελευταίες γενιές που δεν έχει ξεκινήσει πόλεμο» και σημείωσε ότι απέτρεψε τις συγκρούσεις απορρίπτοντας τις συμβουλές των γραφειοκρατών στην Ουάσιγκτον.

Αναφέροντας ότι η τότε αμερικανική κυβέρνηση υποστήριξε τις εξεγέρσεις στην Ουκρανία το 2014, ο Τραμπ σημείωσε ότι «έχουμε ανθρώπους όπως η Βικτόρια Νούλαντ, υφυπουργός Εξωτερικών για Πολιτικές Υποθέσεις, που έχουν εμμονή να φέρουν την Ουκρανία πιο κοντά στο ΝΑΤΟ».

«Αν ήμουν πρόεδρος δεν θα είχε γίνει εισβολή στην Ουκρανία»

Αναφέροντας ότι αυτοί οι άνθρωποι επιδιώκουν τη σύγκρουση εδώ και πολύ καιρό, όπως στο Ιράκ, ο Τραμπ είπε ότι τίποτα από αυτά δεν δικαιολογεί την εισβολή στην Ουκρανία πριν από ένα χρόνο. «Αν ήμουν εγώ ο πρόεδρός σας, αυτό δεν θα είχε συμβεί ποτέ», είπε ο Τραμπ, τονίζοντας την ανάγκη να απαλλαγούμε από τη «διεφθαρμένη παγκόσμια τάξη» που κυριαρχεί στην αμερικανική εξωτερική πολιτική.

«Μπορούμε να τερματίσουμε τον πόλεμο στην Ουκρανία μέσα σε 24 ώρες»

Ο υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές του 2024, Τραμπ, τόνισε ότι η τάξη αυτή θα αλλάξει κατά τη διάρκεια της θητείας του. «Με τη σωστή ηγεσία, μπορούμε να τερματίσουμε τον πόλεμο στην Ουκρανία μέσα σε 24 ώρες», είπε ο Τραμπ, προσθέτοντας ότι θα διορίσει αξιωματούχους που θα βάζουν τα συμφέροντα των ΗΠΑ πάνω απ’ όλα.

«Οι υποψήφιοι πρόεδροι να εξετάζονται για το αν είναι σωματικά ικανοί»

Επιπλέον ο Ντόναλντ Τραμπ με ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα έγραψε ότι όλοι οι υποψήφιοι για τις προεδρικές εκλογές στη χώρα θα πρέπει να υποβάλλονται σε τεστ ψυχικής επάρκειας.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την ονομασία «Truth Social», ο Τραμπ σημείωσε ότι όποιος θέτει υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ πρέπει να συμφωνήσει να περάσει από ένα πλήρες και ολοκληρωμένο τεστ ψυχικής επάρκειας κατά ή πριν από την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του.

Ο Τραμπ, ο οποίος είναι ήδη 76 ετών και επίσημα υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές του 2024, υποστήριξε ότι οι υποψήφιοι θα πρέπει επίσης να υποβληθούν σε τεστ για να αποδείξουν ότι είναι σωματικά ικανοί να εργαστούν.

«Το να είσαι ένας εξαιρετικός πρόεδρος απαιτεί τεράστια πνευματική οξύτητα και σωματική αντοχή. Αν δεν έχετε αυτά τα προσόντα, μάλλον δεν θα είστε επιτυχημένος».

"google ad"

Η Νίκι Χέιλι, η οποία ανακοίνωσε πρόσφατα την υποψηφιότητά της για τις εκλογές, δήλωσε ότι θα εισαγάγει υποχρεωτικά τεστ νοητικής επάρκειας για τους πολιτικούς άνω των 75 ετών.

Ο 80χρονος νυν πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δεν έχει ακόμη ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά του. Ωστόσο, αν θέσει υποψηφιότητα και εκλεγεί, ο Μπάιντεν, ο οποίος θα δώσει τον προεδρικό όρκο σε ηλικία 82 ετών, θα μείνει στην ιστορία ως ο γηραιότερος Αμερικανός πρόεδρος.

Ο κ. Τραμπ έχει ήδη αρχίσει επισήμως την εκστρατεία του για να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο στις εκλογές που θα γίνουν τον Νοέμβριο του 2024 στις ΗΠΑ, αλλά πλέον δεν θεωρείται ο επικρατέστερος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών.

Είναι πάντως πιθανόν, εφόσον οι Ρεπουμπλικάνοι στραφούν τελικά στον Ρον ΝτεΣάντις για την προεδρική εκλογή σε 21 μήνες, ο κ. Τραμπ να επιχειρήσει να κατέλθει στις εκλογές ως ανεξάρτητος υποψήφιος, διασπώντας ουσιαστικά το ρεπουμπλικανικό κόμμα και χαρίζοντας πρακτικά τη νίκη στον Δημοκρατικό υποψήφιο, που είναι αρκετά πιθανό να είναι ο κ. Μπάιντεν.

Πηγή: CNN, TASS

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

INKA: Το Πάσχα του 2024 θα είναι ακριβότερο κατά 6% σε σχέση με πέρυσι

Το Πάσχα του 2024 θα κοστίσει 355,88. Δηλαδή το Πάσχα του...

Παραίτηση βόμβα Αϊνδιλή από την επιτροπή λαμπαδηδρομίας μετά το «σόου» με Σχοινά, Μιχαηλίδου, Μονογυιού και την οργή των αθλητών

Η είδηση του αποκλεισμού ολυμπιονικών και παγκόσμιων πρωταθλητών από την λαμπαδηδρομία,...

Ηράκλειο: Ξεκίνησε η μεγάλη αντισεισμική άσκηση – Ήχησε το 112 | Φωτός

Με καθυστέρηση περίπου μιάμισης ώρας ξεκίνησε σε Ηράκλειο και Λασίθι η δεύτερη μέρα...