Νότης Μαριάς από τα Ανώγεια: Ο αγώνας για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις συνεχίζεται

Κανένα σχόλιο

Στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τα 78 χρόνια από το Ολοκαύτωμα των Ανωγείων συμμετείχε το Σάββατο 13 Αυγούστου 2022 ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», πρώην Ευρωβουλευτής και Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης Νότης Μαριάς.

Ο κ. Μαριάς κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων ενώ είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με κατοίκους των Ανωγείων καθώς και με τον γνωστό αγωνιστή Παπά – Ανδρέα Κεφαλογιάννη.

Ο Νότης Μαριάς σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ τόνισε:

"Sponsored links"

«Τιμούμε τα θύματα του Ολοκαυτώματος των Ανωγείων και εμπνεόμαστε από το θάρρος και τους αγώνες τους ενάντια στο ναζισμό και στον φασισμό.

Από εδώ από τα Ανώγεια καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα και έμπρακτα στην διεκδίκηση των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, οι οποίες ως γνωστόν συμπεριλαμβάνουν τις Πολεμικές Επανορθώσεις, το Αναγκαστικό Κατοχικό Δάνειο, τις Αποζημιώσεις των συγγενών των θυμάτων που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής και την επιστροφή των κλαπέντων από τους ναζί αρχαιολογικών θησαυρών μας».

Και Νότης Μαριάς κατέληξε:

«Για τον λόγο αυτόν η κυβέρνηση οφείλει  άμεσα:

1.Nα προσφύγει κατά της Γερμανίας στο αρμόδιο διεθνές δικαιοδοτικό όργανο.

2.Nα εγγράψει τις Γερμανικές Αποζημιώσεις στον νέο κρατικό προϋπολογισμό.

3.Nα τιτλοποιήσει το Αναγκαστικό Κατοχικό Δάνειο.

4.Να δώσει άδεια μέσω του Υπουργού Δικαιοσύνης για την εκτέλεση της αμετάκλητης απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Λιβαδειάς που έχει δικαιώσει τους Διστομίτες

Ο αγώνας για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις συνεχίζεται».

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live