Ν. Ανδρουλάκης στην ΚΟ του ΚΙΝΑΛ: “Στόχος η αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών”

Κανένα σχόλιο

Το μήνυμα της ενότητας και της ανανέωσης της παράταξης κυριάρχησε στην τοποθέτηση του νέου προέδρου του κινήματος – Ανακοίνωσε το νέο σχήμα της ΚΟ

Νέος επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής είναι από σήμερα ο βουλευτής Ηλείας, Μιχάλης Κατρίνης, όπως ανακοίνωσε ο νέος πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης στην πρώτη συνεδρίαση της ΚΟ επί της ηγεσίας του στη Βουλή.

Ο Ν. Ανδρουλάκης στη διάρκεια της ομιλίας του έστειλε μήνυμα ενότητας και ανανέωσης της παράταξης με στόχο – όπως είπε – την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών στις προσεχείς εθνικές εκλογές.

"Sponsored links"

Απευθυνόμενος στους βουλευτές του κόμματος, ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής περιέγραψε τις προτεραιότητες της νέας πολιτικής περιόδου, προσδιορίζοντας τις μάχες που είναι μπροστά, εντός και εκτός βουλής και τόνισε την ανάγκη της ανοιχτής και αδιάκοπης επικοινωνίας με τους πολίτες. Επανέλαβε ότι η εσωκομματική αναμέτρηση τέλειωσε την περασμένη Κυριακή ζητώντας από τους βουλευτές του εφεξής μαχητική και τεκμηριωμένη αντιπολίτευση.

Ο κ. Ανδρουλάκης πρότεινε για πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας, τον νυν κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, Μιχάλη Κατρίνη. Η σχετική απόφαση εκφράζει το μήνυμα της ισχυρής εντολής που έλαβε ο κ. Ανδρουλάκης με την εκλογή του στην ηγεσία, καθώς ο κ. Κατρίνης είναι από τις νεότερες γενιές των βουλευτών με διακριτή κοινοβουλευτική δράση. Πρώτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος θα είναι το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και εμπειρότατος κοινοβουλευτικός, Κώστας Σκανδαλίδης, ενώ καθήκοντα κοινοβουλευτικού εκπροσώπου θα αναλάβει επίσης και η Νάντια Γιαννακοπούλου.

Για τη θέση της γραμματέως πρότεινε την Ευαγγελία Λιακούλη και τον Γιώργο Αρβανιτίδη για αναπληρωτή γραμματέα.

Για τις θέσεις του προέδρου και των γραμματέων θα πραγματοποιηθεί ψηφοφορία, ενώ οι εκπρόσωποι ορίζονται από τον κ. Ανδρουλάκη.

Η νέα ιεραρχία θα κληθεί, αφενός, να αποτελέσει τη «φωνή» της ηγεσίας στο Κοινοβούλιο για όσο διάστημα ο κ. Ανδρουλάκης μείνει εκτός και, αφετέρου, να διασφαλίσει τη βουλευτική συνοχή, που πέρασε ουκ ολίγες δοκιμασίες τα τελευταία χρόνια. Λαμβάνει, δε, χαρακτήρα επείγοντος, συμπίπτοντας με την εκκίνηση της συζήτησης για τον προϋπολογισμό, το πρώτο κρας τεστ στην Ολομέλεια.

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live