16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ν. Ανδρουλάκης στο Ηράκλειο: “Φάρος των πολιτικών επιλογών μας η κοινωνική δικαιοσύνη”

Ημερομηνία:

Ομιλία στο κινηματοθέατρο “Αστόρια” στο Ηράκλειο απηύθυνε πριν από λίγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κρήτη.

Η ομιλία του  επικεντρώθηκε στο τρίπτυχο “Ανθεκτική Οικονομία, Δίκαιη Κοινωνία, Ισχυρή Ελλάδα” που αποτελεί και το αξιακό πρότυπο της πολιτικής του κινήματος.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στην εθνική τραγωδία των Τεμπών ενώ εξαπέλυσε επίθεση τόσο στη ΝΔ όσο και στον ΣΤΡΙΖΑ.

“Κάνουν τα πάντα μόνο για τη θέση της εξουσίας” είπε χαρακτηριστικά ο Ν. Ανδρουλάκης, και συνέχισε “ο ένας υποσχόταν θεσμούς, ο άλλος κοινωνική δικαιοσύνη. Ζούμε τεράστιες ανισότητες, μπαίνουμε στο στόχαστρο της ΕΕ για θέματα δημοκρατίας. Δεν αξίζει αυτό στον ελληνικό λαό. Υπάρχει άλλος δρόμος, ένας δρόμος αξιοπρέπειες. Κι αυτό είναι που επιδιώκει το ΠΑΣΟΚ, να ανοίξουμε έναν νέο δρόμο προοπτικής, ανάπτυξης, νέων θέσεων εργασίας που θα κάνει τα παιδιά μας να μείνουν στη χώρα και να φτιάξουν την Ελλάδα του μέλλοντος”.

Αναφερόμενος στην οικονομική πρόταση του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ ο πρόεδρος του κινήματος επισήμανε: «Το ταμείο Ανάπτυξης είναι παιχνίδι στα χέρια των λίγων. Οι μισές θέσεις εργασίας είναι της τάξεως των 400 ευρώ. Έχουμε γεμίσει Air BNB και είμαστε έρμαια των funds.  Αυτό που ζητάμε εμείς είναι να δοθεί ένα τέλος στην υπάρχουσα κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.
Το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Σπυράκος δημιούργησαν τον νόμο Κατσέλη για την ανακούφιση των δανειοληπτών.
Εμείς προτείνουμε την καθολική προστασία της πρώτης κατοικίας. Δεν το συζητάμε να πάρει ξένος παράγοντας την αγροτική γη. Λέμε «όχι» στον αφελληνισμό της ελληνικής γης, και οφείλουμε να δώσουμε κίνητρα στα «πράσινα» δάνεια. Οι τράπεζες δεν μπορούν να ισχυριστούν ότι δεν γνώριζαν τι θα γίνει με την αλλαγή των ισοτιμιών. Τις συνέπειες αυτές υφίστανται σήμερα οι δανειολήπτες του ελβετικού φράγκου»

Για το Ταμείο Ανάπτυξης ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που πήρε όλα τα δάνεια του Ταμείου Ανάπτυξης ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στον τρόπο που διαχειρίστηκε την αντίστοιχη κατάσταση η Πορτογαλία.
“Είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε τις στρεβλώσεις της οικονομίας και να συγκρουστούμε με τα συμφέροντα” είπε μεταξύ άλλων.

“Η κοινωνική δικαιοσύνη είναι ο φάρος των πολιτικών μας επιλογών” τόνισε με έμφαση ο Νίκος Ανδρουλάκης και αναφερόμενος στον τομέα της υγείας σημείωσε:

“Το ΕΣΥ έχει καταρρεύσει και όπως αποδεικνύεται δεν τα πήγαμε καλά στη διαχείριση της πανδημίας. Όλος ο φόρτος έπεσε στα δημόσια νοσοκομεία και το παράδειγμα της πανδημίας δείχνει ότι δεν διαχειριστήκαμε σωστά τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης. Οφείλουμε να δώσουμε οικονομικά κίνητρα στους εργαζόμενους του ΕΣΥ και όχι μόνο «παλαμάκια». Το ΠΑΣΟΚ φιλοδοξεί να επανιδρύσει το ΕΣΥ. Η ΝΔ το μόνο που κάνει είναι να μετατρέπει τη δημόσια υγεία σε πεδίο προώθησης ιδιωτικών συμφερόντων”.

Για το ενεργειακό ο Ν. Ανδρουλάκης σημείωσε ότι στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι ο εκδημοκρατισμός της παραγωγής. Διευκρινίζοντας υπογράμμισε: “Το καλώδιο δεν θα αξιοποιηθεί μόνο από τους παίχτες των ανανεώσιμων πηγών. Αυτοί που θα το αξιοποιήσουν θα πρέπει να είναι οι πολίτες της Κρήτης, με φωτοβολταϊκά στις στέγες για παράδειγμα. Φιλοδοξούμε να διασυνδέσουμε τον τουρισμό, με τον πρωτογενή τομέα και την ανάπτυξη. Θέλουμε τους τουρίστες πρεσβευτές των κρητικών προϊόντων στις χώρες τους”.

Περιγράφοντας την πολιτική του κινήματος στα εργασιακά ζητήματα ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι προτεραιότητα αποτελούν η ενεργοποίηση των τριετιών ώστε να μπορέσουν να ανελιχθούν οικονομικά και οι πιο χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι, ενώ ζωτικής σημασίας είναι η υπογραφή των κλαδικών συμβάσεων εργασίας και της συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Κλείνοντας την ομιλία του κάλεσε τους πολίτες του Ηρακλείου “να πάρουν την παράταξη στα χέρια τους” όπως χαρακτηριστικά είπε και να αποδυθούν σε αγώνα προκειμένου να γίνει το ΠΑΣΟΚ εκ νέου πρώτη δύναμη στο νομό Ηρακλείου.

Παρακολουθήστε live την πολιτική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ:

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πλήρωσε μεγαλοεπιχειρηματίας την εγγύηση αξιωματούχου του ΟΣΕ;

του Μανώλη Κοττάκη Με τον καπετάνιο του πλοίου, ο οποίος...

Απέραντη θλίψη στα Ανώγεια την 49χρονη μητέρα που “έσβησε” ξαφνικά

Βαθύτατη θλίψη σκόρπισε σήμερα στα Ανώγεια η είδηση του πρόωρου και...

Βοήθεια από την Κρήτη για τους γύπες της ηπειρωτικής Ελλάδας

Τρεις νεαροί γύπες με προέλευση από την Κρήτη απελευθερώθηκαν...