16.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Ν. Χουντής: Ατύχησαν όσοι περίμεναν πως θα… τρώγαμε ξύλο στις Βρυξέλλες

Ημερομηνία:

Τρία θετικά σημεία χαρακτήρισαν την έκβαση της επταμερούς συνάντησης των Βρυξελλών, είπε μιλώντας στο «Κόκκινο» και τον Διονύση Ελευθεράτο ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Νίκος Χουντής.

Αποτιμώντας τα αποτελέσματα της συνάντησης, ο κ. Χουντής πρόταξε τα εξής στοιχεία:

Πρώτον, ότι η συνάντηση έγινε σε υψηλό πολιτικό επίπεδο, γεγονός που – όπως ανέφερε ο υπουργός- ισοδυναμεί με αποδοχή της σχετικής ελληνικής θέσης. Ναι μεν «τα τεχνικά κλιμάκια θα κάνουν τη δουλειά τους», αλλά δεν είναι αυτά που θα αποφασίζουν για τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη, είπε χαρακτηριστικά.

Δεύτερον, ότι- έστω και με καθυστέρηση- οι εταίροι αναγνώρισαν πως την Ελλάδα πλήττει ανθρωπιστική κρίση, για την αντιμετώπιση της οποίας αποφασίστηκε άλλωστε η εκταμίευση 2 δισεκατομμυρίων ευρώ. Θετικό βήμα χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη απόφαση ο κ. Χουντής, επισημαίνοντας ότι οι πολιτικές των Μνημονίων και της «δημοσιονομικής προσαρμογής» ήταν αυτές που έφεραν την κοινωνία και την οικονομία ως εδώ.

Τρίτον, ότι διαψεύστηκαν όσοι περίμεναν – ή και ήλπιζαν- πως η ελληνική πλευρά «θα έτρωγε ξύλο στις Βρυξέλλες», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Χουντή, η συνάντηση των Βρυξελλών συνέβαλλε ώστε να διαμορφωθεί καλύτερο κλίμα, εν όψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού στο Βερολίνο. Σημείωσε πάντως ότι έπονται δύσκολες διαπραγματεύσεις και κινήσεις, καθώς «γίνεται μια σύγκρουση διαφορετικών πολιτικών και αντιλήψεων για την Ευρώπη που, σε τελική ανάλυση, είναι ταξική».

Ο κ. Χουντής αναφέρθηκε ακόμη στην πρακτική της «παροχής ρευστότητας με το σταγονόμετρο» που τηρούν οι δανειστές απέναντι στην Ελλάδα, στην παρακράτηση του 1,9 δισεκατομμυρίου από τα κέρδη των ομολόγων, ποσό που – όπως ανέφερε- θα έπρεπε να έχει ήδη δοθεί στην Ελλάδα και στον κ. Σαμαρά, ο οποίος «καλόμαθε την κ. Μέρκελ αποδεχόμενος τα πάντα».

Πολιτική της κυβέρνησης, είπε, είναι προώθηση μεταρρυθμίσεων – κυρίως για το φορολογικό – που δεν θα έχουν σχέση με νέες περικοπές, λιτότητα και «e mail Χαρδούβελη».

στο Κόκκινο

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η άγνωστη ζωή της Αντωνούσας Καστανοπούλας (Καστανάκη)

Της Ιωάννας Σφακιανάκη «Γιεράρχη τον Γεράσιμο Κισσάμου, τον Δεσπότη, Σκαλίδη, Γιαννουδοβαρδή...

Τουρισμός για Όλους 2024: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Οι δικαιούχοι και οι προθεσμίες

Ανοιχτή είναι πλέον η πλατφόρμα «Τουρισμός για Όλους 2024» και οι δικαιούχοι...

Κατάφαγαν τα πεύκα στο δρόμο προς Αφράτα οι κάμπιες | Φωτός

Τελείως η σχεδόν ξεραμένα τα δύο τρίτα των πεύκων...