Ξανθός: Η κυβέρνηση δεν έχει τη βούληση για αναδιοργάνωση των υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας

Κανένα σχόλιο

«Μετά την εμπειρία μιας σφοδρής κρίσης δημόσιας υγείας, όπως η πανδημία, πρέπει να υπάρξει ένας αναστοχασμός για το μέλλον και για την αναγκαία αναδιοργάνωση του ΕΣΥ, αλλά και των υπηρεσιών δημόσιας υγείας της χώρας», είπε μεταξύ άλλων ο Ανδρέας Ξανθός κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής με θέμα την παρουσίαση του «Σχεδίου Δράσης για τη Δημόσια Υγεία στον 21ο αιώνα» που χρηματοδοτήθηκε από το «Ίδρυμα Μποδοσάκη».

Τόνισε επίσης ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ ότι «επί των στρατηγικών κατευθύνσεων του Σχεδίου Δράσης είμαστε απολύτως σύμφωνοι» γιατί χρειαζόμαστε την «αλλαγή παραδείγματος» στην πολιτική υγείας που εισηγείται και τη ριζική αναδιοργάνωση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας με έμφαση στην ολοκληρωμένη φροντίδα στην κοινότητα, στη μετατόπιση του κέντρου βάρους στις υπηρεσίες ΠΦΥ και Δημόσιας Υγείας, στην Πρόληψη και στην Προαγωγή της Υγείας, στην παρέμβαση στους κοινωνικούς προσδιοριστές της ασθένειας και στην εξάλειψη των ανισοτήτων στην Υγεία.

Ο Α. Ξανθός δήλωσε ακόμα ότι είναι πολύ ορθή και επιστημονικά τεκμηριωμένη η ρητή αναφορά στο Σχέδιο ότι « η Υγεία είναι πολιτική ( και όχι τεχνοκρατική) επιλογή και ότι ένα κρατικό σύστημα Δημόσιας Υγείας αποτελεί επένδυση για την βιώσιμη ανάπτυξη και την κοινωνική ευημερία .

"Sponsored links"

Στο καταληκτικό σχόλιο του ο Τομεάρχης Υγείας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επεσήμανε ότι από την τοποθέτηση της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας δεν φαίνεται να υπάρχει η πολιτική βούληση αυτό το Σχέδιο Δράσης να αποτελέσει τη βάση ενός συγκροτημένου και συνεκτικού νομοθετήματος, το οποίο θα οδηγήσει σε μια σοβαρή μεταρρύθμιση των υπηρεσιών δημόσιας υγείας της χώρας.

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live