Ξαστεριά! Ανατροπή στην Κρήτη: «ΟΧΙ στον 2ο «αφανισμό» της μαρτυρικής Καντάνου»

Κανένα σχόλιο

Ανακοίνωση περιφερειακής παράταξης «Ξαστεριά! Ανατροπή στην Κρήτη»:

Η Περιφερειακή κίνηση «ΞΑΣΤΕΡΙΑ Ανατροπή στην Κρήτη»καταγγέλλει σε όλους τους πολίτες της Κρήτης την εγκληματική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης εν μέσω κορονωϊού για επέκταση της λατομικής ζώνηςστοιστορικόφαράγγι της Καντάνου.

Το ΠΣ Κρήτης αγνόησε παράνομα την απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού (ΥΠΠΟ/ΔΝΣΑΚ/50219/1085/4-6-2010) με την οποία το φαράγγι χαρακτηρίζεται ως ιστορικός τόπος, καθώς και την τελεσίδικη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (366/2016) που επικυρώνει την απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού.

"Sponsored links"

Το φαράγγι της Καντάνου έχει χαρακτηρισθεί ως τόπος απαράμιλλου φυσικού κάλλους και αποτελεί την μοναδική μαρτυρία για την καταστροφή της Καντάνου το Β΄ παγκόσμιο πόλεμο.

Με την απόφαση του αυτή το ΠΣ προσβάλλει τους αγώνες των κατοίκων της μαρτυρικής Καντάνου την περίοδο της κατοχής οδηγώντας στην καταστροφή το μοναδικό τόπο που διασώζει την ιστορική μνήμη της περιοχής και παράλληλα δίδει την άδεια σε ιδιωτικά συμφέροντα να αλλοιώσουν ανεπιστρεπτί το  απαράμιλλου φυσικού κάλλους φαράγγι της Καντάνου.

Η Ξαστεριά συντάσσεται αγωνιστικά στο πλευρό όλων των τοπικών φορέων και των κατοίκων της Καντάνου που διαμαρτύρονται έντονα με την απόφαση του ΠΣ και τους καλεί σε αγωνιστική δράση για την ανατροπή της και την οριστική κατάργηση της λατομικής ζώνης στο φαράγγι της Καντάνου.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις