30.8 C
Chania
Friday, September 22, 2023

Ξεκινάει αποκατάσταση σε πεζοδρόμια του Δήμου Χανίων, ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ

Ημερομηνία:

Τη σύμβαση για τη μεγαλύτερη παρέμβαση που αφορά στην αποκατάσταση των πεζοδρομίων σε όλο το εύρος του Δήμου Χανίων, αρχικού προϋπολογισμού ύψους 4.000.000 ευρώ, υπέγραψε σήμερα ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκηςμε τον ανάδοχο,παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, Μιχάλη Καλογριδάκη, του Αντιδημάρχου αρμόδιου για τη Δ.Ε. Χανίων, Νίκου Χαζιράκη, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου.

Το έργο, το οποίο χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης& Ανθεκτικότητας,προβλέπει την ανακατασκευή των πεζοδρομίων, με σύγχρονες προδιαγραφές και νέες φυτεύσεις, σε περισσότερες από 30περιοχές του Δήμου Χανίων, εντός του κέντρου αλλά και σε περιαστικές περιοχές όπως τα Δικαστήρια, η Χαλέπα, ο Άη-Γιάννης, τα Λενταριανά, ο Κουμπές, το Σόδυ, τα Παχιανά, κα.

Οι εργασίες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί εντός 18 μηνών, ενώ την μελέτη εκπόνησαν οι εργαζόμενοι απότην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Χανίων.

Με το πέρας της υπογραφής της σύμβασης, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, σε δηλώσεις του τόνισε: «Επιτέλους, μετά από μία πολύ μεγάλη προσπάθεια,υπογράφουμε τη μεγαλύτερη εργολαβία στον Δήμο Χανίων για αποκατάσταση πεζοδρομίων, ύψους 4 εκατ. ευρώ, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, χωρίς επιβάρυνση των οικονομικών του Δήμου. Η κατάσταση των πεζοδρομίων είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα, που αντιμετωπίζει η πόλη των Χανίων, καθώς και ένα από τα πιο συχνά και έντονα αιτήματα των πολιτών.»

Όπως υπογράμμισε ο Δήμαρχος Χανίων,το αμέσως επόμενο διάστημα τέσσερα συνεργεία θα απλωθούν σε όλη την έκταση του Δήμου, στα σημεία  όπου υπάρχει σχέδιο πόλεως, και θα προβούν σε εκτεταμένες ανακατασκευές των πεζοδρομίων, με στόχο να «βελτιωθεί η κατάσταση των πεζοδρομίων, η προσβασιμότητα, ναγίνει η καθημερινότητα των πολιτών πιο εύκολη και πιο λειτουργική. Συνολικά θα δούμε μια πολύ μεγάλη αλλαγή, η οποία θα έρθει να συμπληρώσει τις παρεμβάσεις, που συμβαίνουν και στις ασφαλτοστρώσεις και σε σημαντικά έργα υποδομής. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, που η Τεχνική Υπηρεσία κατάφερε και αυτόν τον στόχο, να μπορέσουμε να εντοπίσουμε τα σημεία, ναολοκληρώσουμε τις μελέτες, να βρούμε χρηματοδότηση και σήμερα να μπορούμε να ανακοινώνουμε αυτό το πολύ σπουδαίο έργο για τα Χανιά».

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Μιχάλης Καλογριδάκης, κατά την τοποθέτησή του έκανε λόγο για εποχή μεγάλων έργων,στην οποία προστίθεται μία ακόμη σύμβαση, ύψους 4 εκατ., για την αποκατάσταση των πεζοδρομίων, σε όλο το εύρος του Δήμου Χανίων. «Αλλάζουμε την προσβασιμότητα και την όψη των πεζοδρομίων τόσο στην πόλη των Χανίων όσο και στις περιαστικές περιοχές. Στη μελέτη, η οποία έχει συνταχθεί εξ’ ολοκλήρου από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Χανίων έμφαση έχουμε δώσει στα σημεία γύρω από τα σχολικά συγκροτήματα, όπου προσπαθούμε να φτιάξουμε ασφαλή πεζοδρόμια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καλογριδάκης.

Στις τεχνικές παραμέτρους της σύμβασης, αναφέρθηκε και ο εκπρόσωπος της αναδόχου τεχνικής εταιρείας, Χαράλαμπος Παντελάκης, επισημαίνοντας ότι το έργο θα ξεκινήσει άμεσα, ιδιαίτερα στα σημεία πέριξ των σχολείων και αναμένεται να ολοκληρωθεί πολύ νωρίτερα απ΄ ότι προβλέπει το χρονοδιάγραμμα.

Επισημαίνεται ότι η πρόσβαση στα υπάρχοντα πεζοδρόμια, λόγω φθοράς και χρήσης διαφορετικών υλικών, είναι ανεπαρκής. Οι βασικοί στόχοι του έργου αφορούν στην οργάνωση των πεζοδρομίων, των διαβάσεων, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της νομοθεσίας για την προσβασιμότητα και την ασφάλεια των πεζών, την ενίσχυση της φύτευσης, την αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού.

Επίσης, θα χρησιμοποιηθούν κατάλληλα υλικά σε συνάφεια με τα υφιστάμενα υλικά των πρόσφατων αναπλάσεων, με στόχο την ομοιογενή εικόνα του δημόσιου χώρου.Ενδεικτικά, παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν σε οριοθετημένα υφιστάμενα πεζοδρόμια, καθώς και περιμετρικά των σχολικών συγκροτημάτων.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ