31.8 C
Chania
Friday, September 22, 2023

Ξεκινάει η ανακατασκευήτου Ποδηλατοδρομίου στα Καθιανά Ακρωτηρίου έπειτα από 20 χρόνια εγκατάλειψης

Ημερομηνία:

Έπειτα από σχεδόν 20 χρόνια, το Ποδηλατοδρόμιο στα Καθιανά Ακρωτηρίου παίρνει επιτέλους ζωή και εντός των επόμενων ημερών ξεκινάει η υλοποίηση του με μέριμνα του Δήμου Χανίων, καθιστώντας το το δεύτερο, δημόσιο Ποδηλατοδρόμιο διεθνών προδιαγραφών στην Ελλάδα.

Με τη σημερινή υπογραφή της σύμβασης, από τον Δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκηκαι την εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας,αρχίζει η εκπόνηση του έργου “Στρατηγική Ανάπλαση Περιοχής Ποδηλατοδρομίου Δήμου Χανίων”, το οποίο προβλέπει την αποκατάσταση του εμβληματικού αθλητικού έργου, που δεν λειτούργησε ποτέκαι αποτελούσε ένα κτίριο-φάντασμα για την περιοχή, όπως ειπώθηκε.

Η υπογραφή της σύμβασης πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Ποδηλατοδρομίου στα Καθιανά, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, Μιχάλη Καλογριδάκη, του Αντιδημάρχου Αθλητισμού, Στέλιου Μιχαηλάκη, της Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Αρωνίου, Μαρία Στρατουδάκη, υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου Χανίων και μελών της αθλητικής ποδηλατικής κοινότητας.

Ο προϋπολογισμός του έργου, το οποίο χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από το Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας, προσεγγίζει τα 8.000.000 ευρώ, με χρονοδιάγραμμα υλοποίησηςτους 18 μήνες.

Στο περιθώριο της υπογραφής, ο Δήμαρχος Χανίων ευχαρίστησε όλες τις υπηρεσίες για τη σκληρή και άοκνηδουλειάπου θα προσδώσει ένα έργο-καύχημα για τα Χανιά και ένα προσωπικό στοίχημα για τη δημοτική αρχή και τις υπηρεσίες του Δήμου Χανίων. Ανέφερε μεταξύ άλλων, ότιη ανακατασκευή του Ποδηλαταδρομίου, θα εξυπηρετεί όχι μόνο τους Χανιώτες αθλητές, αλλά και ομάδες από το εξωτερικό, καθώς θα αποτελέσει πόλο έλξης για κορυφαία αθλητικά γεγονότα της ποδηλασίας, σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Ο κ. Σημανδηράκης απευθυνόμενος στον παγκόσμιο πρωταθλητή, Κωνσταντίνο Λιβανό και τον πανευρωπαϊκό πρωταθλητή, Σταυρακάκη Γιώργοανέφερε πως το Ποδηλατοδρόμιο είναι ένα μικρό δείγμα ευγνωμοσύνης για όλους τους αθλητές της ποδηλασίας, όπου πλέον αποκτούν στο «σπίτι» τους, έναν ασφαλή χώρο προπόνησης και παράλληλα, έναν χώρο διεθνών ποδηλατικών διοργανώσεων.

Σε δηλώσεις του, ο Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χανίων, Γιώργος Ευθυμίου, αφού εξέφρασε την ικανοποίησήτου για την υπογραφή της συγκεκριμένης σύμβασης, αναφέρθηκε στη χρηματοδότηση του έργου, η οποία καλύπτεται εξολοκλήρου από το Ταμείο Ανάκαμψης, χωρίς να επιβαρύνονται οι πολίτες. Ο κ. Ευθυμίου αναφέρθηκε και στην εγκατάσταση του Ποδηλατοδρομίου, η οποία ξεκίνησε να κατασκευάζεται πριν 20 χρόνια, χωρίς ωστόσο να ολοκληρωθεί ποτέ παραμένοντας ένα «φάντασμα» για την περιοχή, ενώ όπως τόνισεχρειάστηκε να εκπονηθεί η μελέτη ανακατασκευής σε συνεργασία με τον αρχικό μελετητή.

Σύμφωνα με την μελέτη,δημιουργούνταιοι υποδομές για μια νέα πρόσβαση στα ανατολικά που συνδέεται με την αθλητική εγκατάσταση, ενώ ανακατασκευάζονται δυτικά οι κτηριακές εγκαταστάσεις δημιουργώντας χώρους άθλησης, προπόνησης, συνεδριακού κέντρου και κυλικείου, ανακατασκευάζονται όλες οι μηχανολογικές εγκαταστάσεις αλλά και η πίστα, που είναι και η καρδιά του Ποδηλατοδρομίου.

Η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αρωνίου,Μαρία Στρατουδάκη, αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Χανίων και τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού για την καλή συνεργασία και τις εντατικές προσπάθειες για την πραγμάτωση του έργου, ανέφερε μεταξύ άλλων: «το έργο ήταν για τους κατοίκους του Ακρωτηρίου ένα στοίχημα, ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα και που θα δώσει πνοή στο Ακρωτήρι. Πρόκειται για ένα έργο που απευθύνεται σε όλον τον Νομό αλλά και όλη την υπόλοιπη Ελλάδα».

"google ad"

Για «ένα πανευρωπαϊκό έργο, το δεύτερο Ποδηλατοδρόμιο στην Ελλάδα που θα μπορεί να υποδέχεται ομάδας για την προετοιμασία διεθνών αγώνων»,έκανε λόγο ο Αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και πρόεδρος της Ποδηλατικού Συλλόγου «Τάλως», Κοπάνακης Γιάννης.

Τέλος οι διακεκριμένοι πρωταθλητές της ποδηλασίας, Κωνσταντίνος Λιβανός καιΣταυρακάκηςΓιώργος, εξέφρασαν τη χαρά και την ικανοποίηση τους για την υλοποίηση του έργου, που θα τους επιτρέψει να διεκδικούν παγκόσμιες διακρίσεις στον τόπο τους αλλά και δεν θα τους απομακρύνει από το «σπίτι» τους κατά τη διάρκεια της πολύμηνης αγωνιστικής προετοιμασίας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τι αλλάζει στα νοσοκομεία της Κρήτης – «Σκανάρονται» εισαγωγές και νοσηλείες

«Οδηγός» για τη διαμόρφωση του Χάρτη Υγείας, που είναι...

Τους επισκέπτες στο Φόδελε «καλωσορίζει» ο Γκρέκο

Μια εντυπωσιακή τοιχογραφία του Ελ Γκρέκο καλωσορίζει πλέον τους επισκέπτες του Φόδελε. Η...