Ξεπέρασε τα 2.100 κρούσματα ο κορωνοϊός στην Κρήτη την τελευταία βδομάδα

Κανένα σχόλιο

Μεταξύ των 43.748 κρουσμάτων που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ για την εβδομάδα από τις 28 Νοεμβρίου έως και τις 4 Δεκεμβρίου 2022, τα 2.145 εντοπίστηκαν στην Κρήτη. Πιο συγκεκριμένα και ανά περιφερειακή ενότητα κατά την εβδομάδα αναφοράς καταγράφηκαν:

  • 1.352 κρούσματα κορωνοϊού στο Ηράκλειο
  • 190 στο Λασίθι
  • 231 στο Ρέθυμνο, και
  • 372 στα Χανιά

Δείτε στον πίνακα που ακολουθεί τη γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων, έτσι όπως αυτή περιλαμβάνεται στην εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης του ΕΟΔΥ:

Κρούσματα κορωνοϊού κατανομή

"Sponsored links"

Αυξητικές πιέσεις στα αστικά λύματα

Την ίδια ώρα αυξητικές είναι οι τάσεις που καταγράφονται στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στις πόλεις της Κρήτης.

αστικά λύματα

Όπως επισημαίνεται στην έκθεση του ΕΟΔΥ:

Την εβδομάδα 28 Νοεμβρίου έως 04 Δεκεμβρίου 2022, παρατηρήθηκε αυξητική τάση σε σχέση με την
εβδομάδα 21 μέχρι 27 Νοεμβρίου 2022, στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα σε
τέσσερεις από τις οκτώ (4/8) περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ, πτωτικές τάσεις σε τρείς από τις οκτώ περιοχές (3/8) του ΕΔΕΛ και σταθεροποίηση σε μία περιοχή (1/8).

Καθαρά αυξητική τάση στο μέσο εβδομαδιαίο φορτίο των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκε στον Άγιο Νικόλαο (+54%), στα Χανιά (+45%) και στο Ηράκλειο (+32%), ενώ οριακή ήταν η αύξηση στη Θεσσαλονίκη (+28%). Καθαρά πτωτική τάση παρατηρήθηκε στην Κέρκυρα (-45%), ενώ οριακή ήταν η μείωση στα Ιωάννινα (-21%), και στην Πάτρα (-13%) . Σταθεροποίηση στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκε στην Αττική (-7%) .

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live