15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Κρήτη: Η συμβολή της Βιοτεχνολογίας στη μάχη εναντίον των εντόμων

Ημερομηνία:

Τα έντομα αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο άνθρωπος, τόσο εξαιτίας της μετάδοσης ασθενειών όπως η ελονοσία που προκαλούν περισσότερους από 500,000 θανάτους ετησίως κυρίως σε παιδιά στην Αφρική, όσο και εξαιτίας των σοβαρών προβλημάτων που δημιουργούν στη γεωργική παραγωγή και την επάρκεια τροφίμων διεθνώς.

Η πιο αποτελεσματική μέθοδος καταπολέμησης των βλαβερών εντόμων είναι τα χημικά εντομοκτόνα.

Ωστόσο, η χρήση τους συνδέεται με προβλήματα, τόσο αναφορικά με την αποτελεσματικότητα εξαιτίας της ανθεκτικότητας που αναπτύσσουν τα έντομα στα χημικά φάρμακα, όσο και με τις επιπτώσεις των εντομοκτόνων στο περιβάλλον και στην ανθρώπινη υγεία.

Η Πράσινη Συμφωνία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επιβάλλει, μέσα και από μια πολύ αυστηρή νομοθεσία για την έγκριση των εντομοκτόνων, τη δραματική μείωση των συνθετικών γεωργικών φαρμάκων κατά 50% και τη στροφή σε ουσίες φυσικής προέλευσης και «χαμηλού κινδύνου».

Οι οποίες ωστόσο υπάρχουν; Με τι όπλα θα συνεχίσουν οι ελαιοπαραγωγοί να αντιμετωπίζουν το δάκο στα επόμενα χρόνια;

Το ΙΜΒΒ-ΙΤΕ συμβάλλει στην ανάπτυξη βιοεντομοκτόνων νέας γενιάς, αξιοποιώντας τη μικροβιακή βιοποικιλότητα της Μεσογείου και ουσίες που ανέπτυξαν εξελικτικά οι μικροοργανισμοί στη μάχη για την επιβίωσή τους στη φύση, με τη χρήση συνθετικής βιολογίας και βιοτεχνολογίας.

Για την εγγραφή σας ακολουθήστε τον σύνδεσμο: https://www.eventbrite.co.uk/e/open-science–tickets-453382448107vontas

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...