15.8 C
Chania
Monday, December 11, 2023

Ξεσπάθωσε ο Ερντογάν: Το Ισραήλ θα λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη

Ημερομηνία:

Μια μέρα μετά τους μεγαλοπρεπείς εορτασμούς για την 100η επέτειο από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας, συνεδρίασε το Υπουργικό Συμβούλιο υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Με το πέρας της συνεδρίασης ο Τούρκος πρόεδρος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου όπου επιτέθηκε εκ νέου στο Ισραήλ, κατηγορώντας το για γενοκτονία στη Γάζα αλλά και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP και τους κεμαλιστές.

Το Ισραήλ θα λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη, τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Δεν έχασε βέβαια την ευκαιρία να κάνει επίδειξη δύναμης αναφερόμενος στην τουρκική αμυντική βιομηχανία και τον τουρκικό στρατό, στέλνοντας το μήνυμα ότι δεν επιβουλεύεται η Τουρκία την εδαφική ακεραιότητα καμίας χώρας, παρά μόνο ότι προσπαθεί να προστατευθεί από ξένες επιβουλές.

Ξεκινώντας με αναφορά στην 100η επέτειο της Δημοκρατίας και στο πως έχει μετεξελιχθεί η Τουρκία, αλλά και στο υψηλό επίπεδο και το αξιόμαχο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, σημείωσε ότι «όπως πάντα λέγαμε, δεν κοιτάμε την ξηρά, τη θάλασσα, την κυριαρχία και τις εσωτερικές υποθέσεις οποιασδήποτε χώρας. Προσπαθούμε μόνο να προστατεύσουμε την πατρίδα μας υπό την καθοδήγηση των προγόνων μας που έλεγαν «Ετοιμαστείτε για πόλεμο, αν θέλετε ειρήνη και ευημερία».

«Ως ένα έθνος που αγωνίζεται αδιάκοπα εδώ και χίλια χρόνια και πληρώνει συνεχώς ένα τίμημα για την ανεξαρτησία και το μέλλον του, αυτό δεν αποτελεί για εμάς επιλογή, αλλά υποχρέωση. Για να επιβιώσει, η Τουρκία πρέπει να είναι ισχυρή σε κάθε τομέα, ιδιαίτερα στην αμυντική βιομηχανία, και να βελτιώνεται συνεχώς.

Διαφορετικά, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι θα θεωρήσουν ακόμη και τα σημερινά εδάφη της πατρίδας, όπου έχουμε συμπιεστεί σε 780 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα, υπερβολικά πολλά για εμάς. Έχοντας επίγνωση αυτού του γεγονότος, θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τον στρατό μας χωρίς να τρέφουμε εχθρότητα προς κανέναν» πρόσθεσε ο Ρ. Τ. Ερντογάν στη συνέντευξη που παραχώρησε μετά την συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ο Τούρκος Πρόεδρος εμφανίστηκε πιο κεμαλικός από τους κεμαλιστές, κατηγορώντας τα μέλη του κόμματος που ίδρυσε ο Κεμάλ Ατατούρκ το CHΡ, ότι περιόρισαν τη Δημοκρατία σε αίθουσες, την μετέτρεψαν σε μηχανισμό της ιδεολογίας τους αντί να τη οικειοποιούνται για το έθνος, ενώ τους χαρακτήρισε ότι ήταν ««αντιδημοκρατικοί» στο όνομα της Δημοκρατίας εδώ και χρόνια».

Συνεχίζοντας την ταύτιση του με τον Κεμάλ Ατατούρκ, δήλωσε ότι «η εικόνα[των εορτασμών] της Κυριακής αντανακλούσε τη θέληση του Γκαζί Μουσταφά Κεμάλ. Η ακόλουθη προειδοποίηση που έκανε ο Γκαζί πριν από περίπου έναν αιώνα είναι εξαιρετικά σημαντική. Δείτε πώς ο Γκαζί Μουσταφά Κεμάλ προειδοποιεί κάποιους από τους ανθρώπους γύρω του: «Σταματήστε να με επαινείτε, πείτε μας τι θα κάνουμε για το μέλλον».

«Οι κεμαλιστές της ντουλάπας έχουν καταδικάσει και υποχρεώσει αυτή τη χώρα σε δευτεροκλασάτη δημοκρατία και δευτεροκλασάτη οικονομία εδώ και χρόνια.
Δεν υπήρξε ποτέ άλλη ομάδα που να έχει βλάψει τη Δημοκρατία και τα επιτεύγματά της τόσο πολύ όσο οι «Κεμαλιστές της ντουλάπας». Αυτοί είναι που έκαναν το έθνος να στενάζει και να βογκάει για χρόνια μετά το θάνατο του Γκαζί» τόνισε ο Τούρκος Πρόεδρος.

«Το Ισραήλ διαπράττει έγκλημα κατά της ανθρωπότητας στη Γάζα εδώ και 25 ημέρες»

Αναφερόμενος στο πόλεμο Χαμάς Ισραήλ, ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε ότι «από τις 7 Οκτωβρίου, οι αδελφοί και οι αδελφές μας στη Γάζα έχουν υποστεί μεγάλη σκληρότητα και βαρβαρότητα. Η ισραηλινή διοίκηση, η οποία έχει την άνευ όρων υποστήριξη της Ευρώπης και της Αμερικής, διαπράττει ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου εδώ και ακριβώς 25 ημέρες.

Τονίζοντας ότι στόχος των Ισραηλινών έγιναν νοσοκομεία όπως το τουρκικής χορηγίας αντικαρκινικό νοσοκομείο στη Γάζα, σημείωσε ότι «αυτή είναι η μεγάλη διαφορά μεταξύ οργανώσεων και κρατών. Τα κράτη είναι υποχρεωμένα να τηρούν τους νόμους του πολέμου. Αυτή η επίθεση και μόνο είναι αρκετή για να αποδείξει ότι το Ισραήλ δεν αναγνωρίζει κανένα δικαίωμα, νόμο ή ανθρώπινες αξίες».

Συνεχίζοντας ο Ερντογάν σημείωσε ότι «ως αποτέλεσμα των άμεσων επιθέσεων του Ισραήλ κατά αμάχων, έχουν χάσει τη ζωή τους 8.500 Παλαιστίνιοι, κυρίως μωρά, παιδιά και γυναίκες», αφήνοντας αιχμές προς τις δυτικές χώρες λέγοντας ότι «οι χώρες που ισχυρίζονται ότι είναι το λίκνο της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δυστυχώς, υποστηρίζουν ανοιχτά αυτή τη σφαγή».

"google ad"

«Πιστεύουμε ότι το Ισραήλ, το οποίο φαίνεται να έχει χάσει τελείως το κρατικό του μυαλό και δρα σαν οργάνωση, πρέπει να σταματήσει το συντομότερο δυνατό» τόνισε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Επίσης έκανε γνωστό ότι γίνονται διαπραγματεύσεις ώστε οι δράστες των εγκλημάτων πολέμου που διαπράχθηκαν στη Γάζα να λογοδοτήσουν ενώπιον του νόμου, προσθέτοντας ότι «θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα του καταπιεσμένου και αθώου λαού της Γάζας σε κάθε βήμα μέχρι τέλους».

Αναφερόμενος στην πρωτοβουλία της «Διεθνούς Διάσκεψης Ειρήνης Παλαιστίνης-Ισραήλ» σχολίασε ότι θα είναι η καταλληλότερη πλατφόρμα καθώς θα διοργανωθεί με τη συμμετοχή όλων των σχετικών μερών.

Βέβαια δεν άφησε την ευκαιρία να προσφερθεί η Τουρκία ως εγγυήτρια χώρα ασφαλείας στην περιοχή.

«Θεωρούμε ότι είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί ένας νέος μηχανισμός ασφαλείας σε συνεργασία με τους φορείς της περιοχής. Εάν γίνει ένα τέτοιο βήμα, εμείς, ως Τουρκία, είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη. Στόχος μας είναι να βγάλουμε την περιοχή μας από αυτή την κατηφόρα στην οποία έχει παρασυρθεί. Ενώ εργαζόμαστε για τον τερματισμό του πολέμου με διπλωματικά μέσα, συνεχίζουμε να στηρίζουμε τους αδελφούς και τις αδελφές μας στη Γάζα με όλα μας τα μέσα».

«Ο δυτικός κόσμος απέτυχε για άλλη μια φορά στη δοκιμασία της ανθρωπιάς στη Γάζα»

Δεν άφησε στο απυρόβλητο και τη Δύση ο Τούρκος Πρόεδρος αναφέροντας ότι «ο δυτικός κόσμος, ιδιαίτερα οι ευρωπαϊκές χώρες, απέτυχαν για άλλη μια φορά στη δοκιμασία της ανθρωπιάς στη Γάζα. Κοιτάξτε, εδώ και ακριβώς 25 ημέρες, παιδιά πεθαίνουν, γυναίκες πεθαίνουν, νοσοκομεία βομβαρδίζονται».

«Για 25 ακριβώς ημέρες, 2,3 εκατομμύρια καταπιεσμένοι άνθρωποι παλεύουν να επιβιώσουν σε 360 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Για ακριβώς 25 ημέρες, όλες οι ιδιότητες της ανθρωπότητας στη Γάζα έχουν καταστραφεί μία προς μία. Αλλά η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί καν να ζητήσει «κατάπαυση του πυρός», πόσο μάλλον να επικρίνει το Ισραήλ» δήλωσε ο Ερντογάν προσθέτοντας ότι «οι διεθνείς δημοσιογραφικοί οργανισμοί δεν μπορούν να αρθρώσουν ούτε μια επικριτική φράση, παρόλο που περισσότεροι από 34 συνάδελφοί τους σφαγιάστηκαν στη Γάζα. Καθώς δεν το κάνουν αυτό, όλοι προσπαθούν να καλύψουν τις ισραηλινές θηριωδίες.

Αναφερόμενος στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών είπε ότι «απλώς παρακολουθεί τη στοχοποίηση των οργανώσεων και του προσωπικού των Ηνωμένων Εθνών στη Γάζα. Οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν δείχνουν καμία αντίδραση στα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράττονται εδώ και 25 ημέρες. Οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν δείχνουν καμία αντίδραση στα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράττονται εδώ και 25 ημέρες», προσθέτοντας ότι «εν ολίγοις, όσοι υψώνουν τη φωνή τους όταν πρόκειται για την Τουρκία και τον ισλαμικό κόσμο προτιμούν να μην εμφανίζονται μπροστά στα εγκλήματα πολέμου του Ισραήλ.

Καταλήγοντας για τον πόλεμο Χαμάς Ισραήλ σημείωσε ότι «λέω ξεκάθαρα: Όσοι παρακολουθούν αμέτοχοι το θάνατο χιλιάδων παιδιών της Γάζας σήμερα, δεν θα έχουν τίποτα αξιόλογο να πουν αύριο για οποιοδήποτε θέμα. Το κυριότερο είναι να μιλάμε σε δύσκολους καιρούς, να λέμε την αλήθεια σήμερα. Κανένα καλό δεν θα βγει στην ανθρωπότητα ή στον κόσμο από τους «υπερασπιστές των δικαιωμάτων του γλυκού νερού» που δεν μιλούν ενάντια στις σφαγές του Ισραήλ. Πιστεύουμε σε αυτό και ενεργούμε αναλόγως».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ