Οικογένεια από την Ιεράπετρα χρωστούσε 524.253,64 ευρώ, κι έσωσε όλη της την περιουσία

Κανένα σχόλιο

Το Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας με την ημερ 2/9/2014 απόφαση του στα πλαίσια της Προσωρινής Διαταγής έδωσε μια “ανάσα” από την υπερχρέωση, σε τρίτεκνη οικογένεια αγρότη από την Ιεράπετρα με χρέος 524.253,64 ευρώ μέχρι την ημερ 5-10-2018, ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης (κύρια αίτηση).

Αναλυτικά και σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης με την συμβουλευτική και καθοδήγηση της οποίας έφθασε σε αυτή την απόφαση πρόκειται για τον σύζυγο ηλικίας 49 ετών αγρότη στο επάγγελμα, πατέρα τριών τέκνων, χρεωμένο σε τέσσερις πιστωτικούς φορείς (Τράπεζες) αλλά και σε πέντε συμβάσεις δανείων συνολικού ύψους χρέωσης ποσού 428.912,71 ευρώ. Η δε σύζυγος, άνεργη ηλικίας 47 ετών, η ίδια είναι χρεωμένη σε δύο Τράπεζες, ως οφειλέτρια  συνολικού ποσού 95.341.93 ευρώ.

Συνολικά βρίσκεται χρεωμένη η εν λόγω οικογένεια με το ποσό 524.253,64 ευρώ

"Sponsored links"

Με την με ημερ 2/9/2014 απόφαση του Ειρηνοδικείου Ιεράπετρας, έσωσε όλη της την περιουσία με δόση 100 ευρώ, έκαστος.

Εισόδημα που η οικογένεια διαθέτει: α)ο σύζυγος 700 ευρώ/μήνα β) η σύζυγος έχει “μηδενικό” εισόδημα, καθώς βρίσκεται σε κατάσταση παρατεταμένης ανεργίας.

Το εκτιμώμενο μηνιαίο κόστος διαβίωσης της οικογένειας σύμφωνα με τα αποδεδειγμένα στοιχεία που καταθέτει στην αίτηση τους φθάνει στο ποσό των 2000 ευρώ. Το ποσό συμπληρώνεται από την οικονομική στήριξη των γονιών τους.

Περιουσιακά στοιχεία που έχει στην διάθεση της η οικογένεια

α)ο σύζυγος διαθέτει,

1) κύρια κατοικία, επιφάνειας 93 τ.μ στην Ιεράπετρα κατά ποσοστό 100% ανήκει στην κυριότητα του

2)Δευτερεύουσα κατοικία στον Πειραιά επιφάνειας 30 τ.μ β ορόφου κατά ποσοστό 100% ανήκει στην κυριότητα του

γ)14 στρέμματα αγροτεμάχια σε Πλατανιά Χανίων και Ιεράπετρα με ελιές

Το Ειρηνοδικείο της Ιεράπετρας, σύμφωνα με το πρακτικό αποτυχίας του Προδικαστικού συμβιβασμού μεταξύ των διαδίκων, όπως προβλέπεται στο άρθρο 11 (παρ.1 ,8,2) του νόμου 4161/2013, του ίδιου δικαστηρίου, και αφού διαπίστωσε ότι οι δανειολήπτες πληρούν τις προϋποθέσεις υπαγωγής τους στη ρύθμιση του νόμου 3869/2010, (νόμος Κατσέλη), εφόσον πρόκειται για φυσικά πρόσωπα στερούμενα πτωχευτικής ικανότητας, που έχουν ήδη περιέλθει σε κατάσταση μόνιμης αδυναμίας πληρωμής των ληξιπρόθεσμων χρεών τους καθώς υπέστησαν σημαντική μείωση των εισοδημάτων τους, αλλά και λόγω της οικογενειακής της κατάστασης, (τρίτεκνη οικογένεια) με παιδιά (τα δύο άνεργα, το δε τρίτο σπούδαζε) αλλά διέκοψε αναγκαστικά τις σπουδές του λόγω του οικονομικού προβλήματος της οικογένειας , τους χορήγησε Προσωρινή Διαταγή, η οποία ισχύει μέχρι 05-10-2018 δηλ (για τέσσερα έτη ), με το παρακάτω περιεχόμενο:

"Sponsored links"

1) ΔΕΧΕΤΑΙ το αίτημα περί χορηγήσεως προσωρινής διαταγής και για τους δύο συζύγους

2)ΔΙΑΤΆΣΣΕΙ προσωρινά, την αναστολή των καταδιωκτικών μέτρων και τη διατήρηση της πραγματικής και νομικής κατάστασης των περιουσιακών στοιχείων, που αναφέρουν στην αίτηση τους μέχρι στις 5-10-2018 ,ημερομηνία που έχει οριστεί η δικάσιμος

3)Τους Υποχρεώνει σε μηνιαία καταβολή δόσεων τετραετίας 100 Ευρώ , από κάθε αιτούντα ισομερώς κατανεμημένη, που θα καταβάλλεται μηνιαίως από τους αιτούντες στις καθ ων πιστώτριες Τράπεζες εντός του πρώτου πενθημέρου εκάστου μηνός.

Συμπερασματικά για την Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης η οποία διαχειρίστηκε ως μεσολαβούσα Αρχή την εξωδικαστική προσπάθεια για την οικογένεια των πληγωμένων από την οικονομική ύφεση και κρίση δανειοληπτών η απόφαση αυτή θεωρείται μια θετική απόφαση, είναι σύμφωνα με το πνεύμα του Νόμου Κατσέλη καθώς ο δικαστής, κατανοώντας την οικονομική δυσκολία της υπερχρεωμένης οικογένειας, με συνολικό ύψος χρέωσης 524.253,64, ευρώ διατάσσει μηνιαία δόση 100ευρώ, από έκαστον εξ αυτών, μέχρι στις 5-10-2018 ημερομηνία που έχει οριστεί η κύρια δικάσιμος.

Για ενημέρωση , ένταξη στον νόμο Κατσέλη, κάθε υπερχρεωμένος ,μπορεί να έρχεται σε επαφή με την Ένωση, στα τηλ.2821092306, 2821092666 και 2842020140

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Ιωάννα Μελάκη

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live