Οι Βρετανοί «γυρνούν την πλάτη» στην Τρας – Το 87% διαφωνεί με την οικονομική πολιτική

Κανένα σχόλιο

Σχεδόν οκτώ στους δέκα Βρετανούς αποδοκιμάζουν την κυβέρνηση, σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση του ινστιτούτου YouGov.

Μάλιστα, η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια οικονομική κρίση την οποία πυροδότησε η προσπάθεια –πλέον, εγκαταλείφθηκε– της πρωθυπουργού Λιζ Τρας για ριζική μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος.

Η δημοσκόπηση διαπιστώνει ότι το 77% των ερωτηθέντων δεν εγκρίνει την κυβέρνηση των Συντηρητικών. Είναι το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί εδώ και 11 χρόνια, από τότε που ξεκίνησε η YouGov αυτήν τη μέτρηση.

"Sponsored links"

Εξάλλου, σχεδόν 9 στους 10 (ποσοστό 87%) πιστεύουν ότι η κυβέρνηση χειρίζεται άσχημα τα οικονομικά ζητήματα, ένα πλήγμα για το κόμμα που, ιστορικά, εκθειάζεται για τη δημοσιονομική πειθαρχία.

Και άλλες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι τις τελευταίες εβδομάδες μειώνεται το ποσοστό εκείνων που στηρίζουν το Συντηρητικό κόμμα, αφού το σχέδιο για φοροαπαλλαγές σόκαρε τους επενδυτές και προκάλεσε τέτοια αναταραχή στις αγορές που χρειάστηκε η παρέμβαση της Τράπεζας της Αγγλίας.

Στη δημοσκόπηση του YouGov, που εντάσσεται στο πλαίσιο των τακτικών βολιδοσκοπήσεων της κοινής γνώμης για τις επιδόσεις της κυβέρνησης, συμμετείχαν 1.772 άνθρωποι.

topontiki.gr

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live