Οι Ευρωπαίοι Αλεξιπτωτιστές που τιμούν τους θαραλλέους πεσόντες Αλεξιπτωτιστές Αδελφούς χωρίς καμία διάκριση, οι φασίστες και οι “ιθαγενείς”

Σε λίγο θα μας πουν ότι ήθελαν να τιμήσουν τους ναζί επειδή είναι τόσο δημοκράτες… Και δεν υπάρχει ένας άρχοντας του τόπου να τους βάλει στη θέση τους;

Ο Giulio Festa, Πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών με κείμενο που δημοσιοποίησε στους λογαριασμούς social media της Οργάνωσης, ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπε ότι δεν καταλάβαμε καλά κι ότι ήθελαν να τιμήσουν τους θαραλλέους αδελφούς τους που έπεσαν στο πεδίο της μάχης και πέτυχαν να κατακτήσουν την Κρήτη – τους ναζί κατακτητές ήθελαν να τιμήσουν, για να μην μπερδευόμαστε – όχι από κάποιο ιδιαίτερο γούστο αλλά επειδή τιμούν όλους τους “αδελφούς”, “χωρίς καμία διάκριση εθνικότητας, φυλής, πολιτικής άποψης και θρησκείας”

Όλοι είναι αλεξιπτωτιστές, λέει ο Festa όπως εδώ ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Χανίων έλεγε ότι “όλοι είναι θύματα σ’ εναν πόλεμο”. Κι αν όλοι είναι το ίδιο, και αν δεν έχει σημασία η “πολιτική άποψη”, έστω κι αν είναι είναι η φασιστική “άποψη” που έσπειρε τον ολεθρο σε όλη την ανθρωπότητα, τότε, γιατι να μην τιμουμε και τους “θαραλλέους” ναζί που πηδούσαν με αλεξίπτωτα από τα αεροπλάνα για να κατακτήσουν το νησί; Γιατί να μην πηδήξουμε κι εμείς από τα αεροπλάνα στην Κρήτη αναπαράγοντας την εικόνα της βάρβαρης επίθεσης;

Άλλωστε, σύμφωνα με τον κ. Festa, εδώ στην Κρήτη είμαστε “ιθαγενείς”. Θα δείξουν σεβασμό στα αισθήματά μας, αλλά προφανώς δεν καταλάβαμε καλά.

“Δε θα γιορτάσουμε την 80η Επέτειο της Επιχείρησης κατάκτησης της Κρήτης”, μας ενημέρωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών. Όμως εμείς του υπενθυμίζουμε ότι στην 80η Επέτειο, εμείς δε γιορτάζουμε την κατάκτησή της αλλά τη λαϊκή αντίσταση ενάντια στον βάρβαρο κατακτητή που ήρθε πάνοπλος και βρήκε απέναντί τους γερόντους με πέτρες και γκράδες, γιατί ο δικτάτορας της χώρας είχε αφήσει το νησί ανοχύρωτο και χωρίς όπλα.

Γιορτάζουμε τη λαϊκή αντίσταση και το θάρρος των απλών ανθρώπων που έδωσαν τη ζωή τους για τη λευτεριά όχι το θάρρος των πάνοπλων κατακτητών και των δοσίλογων, κ. Festa.

Γιατί οι ναζί, οι δοσίλογοι, κι αυτοί που έδωσαν το αίμα τους για τη λευτεριά, δεν είναι “όλοι θύματα σ’ έναν πόλεμο”