Οι λογαριασμοί… τους πέφτουν από τα χέρια! Στενάζουν Πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα της Κρήτης λόγω ΔΕΗ!

Κανένα σχόλιο

Της Κατερίνας Μυλωνά

Αν δε ληφθούν μέτρα, τα Πανεπιστήμια και τα ερευνητικά κέντρα της χώρας αλλά και της Κρήτης θα αδυνατούν να λειτουργήσουν! Ο λόγος είναι πως έχουν φτάσει… στον Θεό οι λειτουργικές τους δαπάνες, οι λογαριασμοί της ΔΕΗ έρχονται «φουσκωμένοι» και οι υπάρχοντες προϋπολογισμοί δεν αρκούν για να τους καλύψουν.

Το θέμα τέθηκε στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας στην τελευταία σύνοδο των πρυτάνεων των ΑΕΙ και αναμένεται η όποια απάντησή της.

"Sponsored links"

Ο αρμόδιος αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, κ. Κωνσταντίνος Σπανουδάκης, αναφέρει πως οι λογαριασμοί ρεύματος είναι σχεδόν τριπλάσιοι από το προηγούμενο διάστημα. «Εμείς δεν έχουμε υιοθετήσει μία πολιτική άρνησης πληρωμών των λογαριασμών, στον βαθμό που μπορούμε τους εξοφλούμε. Είναι, όμως, βέβαιο, ότι αυτό δε θα μπορέσει να κρατήσει ως το τέλος του έτους», σχολιάζει.

Σπανουδάκης Πανεπιστήμιοο κ. Σπανουδάκης

«Το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, όπως και όλα τα Πανεπιστήμια, αν δεν ενισχυθεί με έξτρα χρηματοδότηση ειδικά για την ενέργεια θα αντιμετωπίσει, στο τέλος του 2022, σημαντικό πρόβλημα. Ένα τέτοιο κόστος δεν μπορεί να καλυφθεί, αυτή τη στιγμή συνθλίβει το Πανεπιστήμιο», αναφέρει ο αρμόδιος αντιπρύτανης, κ. Θρασύβουλος Μανιός.

Μανιός ΕΛΜΕΠΑ

ο κ. Μανιός

Μέχρι πρότινος, το ΕΛΚΕΘΕ για τα κτήριά του στην Κρήτη πλήρωνε 40.000 ευρώ τον μήνα στη ΔΕΗ, πλέον πληρώνει περίπου 100.000 ευρώ!

Ο διευθυντής του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Βιολογίας, Βιοτεχνολογίας και Υδατοκαλλιεργειών, Δρ. Ντίνος Μυλωνάς, αναφέρει πως δεν υπάρχει ο αντίστοιχος προϋπολογισμός για να καλυφθεί η παραπάνω αύξηση.

Μυλωνάς ΕΛΚΕΘΕο Δρ. Ντίνος Μυλωνάς

Κατά 170% αυξήθηκε ο λογαριασμός ρεύματος στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, ενώ οι καταναλώσεις είναι σταθερές. Το ΙΤΕ έχει στείλει αίτημα προς την Πολιτεία να καλύψει αυτό το κόστος, να ενταχθεί στις πάγιες λειτουργικές δαπάνες, κάτι που δε γίνεται σήμερα. Είναι ένα αίτημα υπό εξέταση και αναμένεται η απάντηση της Πολιτείας.

"Sponsored links"

cretalive.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live