Οι μάσκες πέφτουν: Τέλος και επίσημα στα ήδη κατηργημένα μέτρα – Οι ημερομηνίες

Κανένα σχόλιο

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την οριστική και με τη «βούλα» του… ΦΕΚ κατάργηση της χρήσης μάσκας.

Όπως είναι ήδη γνωστό και μετά τις δηλώσεις του υπ. Υγείας στις 14 Μαρτίου πλέον οι επιβάτες στα ΜΜΜ, όπως λεωφορεία, μετρό και ταξί δεν θα είναι υποχρεωμένοι να φοράνε μάσκα προστασίας από τον κορονοϊό.

Ο κ. Πλεύρης είχε δηλώσει ότι «στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων το Υπουργείο Υγείας εισηγήθηκε την άρση των μέτρων που ισχύουν έναντι της Covid-19 με εξαίρεση στις δημόσιες και ιδιωτικές υγειονομικές δομές και Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων. Η εισήγηση έγινε αποδεκτή από την Επιτροπή και αναμένεται η άρση των μέτρων». Κατά τον υπουργό παραμένει, ωστόσο, η ανάγκη προστασίας ευάλωτων ομάδων έναντι της Covid-19 και για το λόγο αυτό συνιστάται η τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας, ο επικαιροποιημένος εμβολιασμός και η λήψη αντιικής θεραπείας για όσους νοσούν».

"Sponsored links"

Κοινώς και σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κ. Πλεύρης δεν θα είναι πλέον υποχρεωτική η χρήση μάσκας για:

α) Τα μέσα μαζικής μεταφοράς αστικών συγκοινωνιών όπως λεωφορεία αρμοδιότητας ΟΑΣΑ ΑΕ και ΟΑΣΘ ΑΕ, λεωφορεία δημοτικής συγκοινωνίας, μέσα σταθερής τροχιάς αρμοδιότητας ΣΤΑΣΥ ΑΕ, σιδηρόδρομος όταν κινείται σε αστικό ιστό και αναβατήρες (τελεφερίκ).

β)Τα επιβατηγά δημόσιας χρήσης (ΕΔΧ) οχήματα κάθε κατηγορίας (όπως ταξί, ταξί ειδικής μίσθωσης).

Το ίδιο φυσικά θα ισχύει και στα δρομολόγια των πλοίων, ενώ ήδη για τα αεροπλάνα η χρήση μάσκας δεν ήταν υποχρεωτική κάτι που είχε προκαλέσει και μεγάλες αντιδράσεις.

Σημειώνεται επίσης ότι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι δεν θα είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλονται σε radit test.

Πότε πετάμε τις μάσκες

Όλα δείχνουν ότι από τις 27/3 θα μπει οριστικά στο συρτάρι η μάσκα αν και αναμένεται η σχετική ΚΥΑ. Πάντως στις 10 Μαρτίου, εκδόθηκε σχετικό ΦΕΚ (δείτε παρακάτω) σύμφωνα με το οποίο τα μέτρα (χρήση μάσκας κ.α.) ισχύουν έως και τις 06:00 το πρωί της 27ης Μαρτίου και λίγα 24ωρα αργότερα συνεδρίασε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπ. Υγείας η οποία εισηγήθηκε την κατάργηση της μάσκας, με ελάχιστες εξαιρέσεις, ενώ ακολούθησε η δήλωση του Θάνου Πλεύρη ο οποίος ανακοίνωσε το τέλος της μάσκας.

Τα μέτρα που καταργούνται αναλυτικά:

-Χρήση μάσκας στα ΜΜΜ

"Sponsored links"

-Τα rapid test στους ανεμβολίαστους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα,

-Η υποχρεωτική καραντίνα σε όποιον νοσήσει. Πλέον εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια του νοσήσαντα αν θα φορέσει μάσκα ή αν θα πάει στην εργασία του.

Που φοράμε μάσκες

-Σε όλες τις μονάδες υγείας (νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΤΟΜΥ) δημόσιες και ιδιωτικές

-Σε όλες τις δομές πρόνοιας

-Στα οικοτροφεία

-Στους ξενώνες φιλοξενίας αστέγων

-Στα Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ)

Τι λέει η Παγώνη

Πάντως η Ματίνα Παγώνη επιμένει και τονίζει ότι ο κορονοϊός είναι εδώ: «Ο ιός είναι εδώ και πρόσφατα έκανα 16 εισαγωγές για κοροναϊό». Η ίδια τόνισε ότι μέχρι και τον Σεπτέμβριο τα πράγματα δεν θα είναι όπως πέρσι και τόσο το Πάσχα όσο και το καλοκαίρι θα είναι φυσιολογικά.

Το ΦΕΚ της 10ης Μαρτίου

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live