26.8 C
Chania
Τετάρτη, 27 Μαΐου, 2026

Οι μετανάστες στη Χίο έφυγαν από το hot spot και πάνε στο λιμάνι | Βίντεο

Ημερομηνία:

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης οι πρόσφυγες – άντρες, γυναίκες και παιδιά με όλα τα υπάρχοντά τους – άνοιξαν τα συρματοπλέγματα και χωρίς να συναντήσουν εμπόδιο από την αστυνομική δύναμη που επιτηρεί το hotspot στη ΒΙΑΛ, άρχισαν τη μεγάλη πορεία τους.

Τους μετανάστες​, που κατά πάσα πιθανότητα κατευθύνονται είτε στο λιμάνι είτε στον καταυλισμό της Σούδας, συνοδεύουν περιπολικά της αστυνομίας και ένα ασθενοφόρο.

Μέχρι στιγμής η αστυνομία δεν έχει επέμβει για να τους εμποδίσει αλλά αρκείται στην παρακολούθηση και ουσιαστικά στην καθοδήγησή τους προς την πόλη, σε μια προσπάθεια η πορεία τους να είναι χωρίς επεισόδια και ειρηνική.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=nn2GWxnZtpQ”]

“Καίγεται” το hot spot

Η κατάσταση στο hot spot Χίου παραμένει έκρυθμη, καθώς και το πρωί σημειώθηκαν άγριες συγκρούσεις μεταξύ προσφύγων και μεταναστών. Στο σημείο βρίσκεται διμοιρία των ΜΑΤ, χωρίς ωστόσο να λάβει εντολή επέμβασης.

Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν τρία άτομα στο κεφάλι και τα πόδια, τα οποία μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Χίου, όπου και νοσηλεύονται.

Επιπλέον, το ιατρείο του hot spot και οι χώροι καταγραφής υπέστησαν σοβαρές ζημιές, ενώ επενέβησαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου – λάμψης.

Σημειώνεται ότι στο hot spot της Χίου με υποδομές για 1.200 άτομα βρίσκονται υπό περιορισμό περισσότεροι από 1.500 μετανάστες και πρόσφυγες.

newpost.gr

Πηγή βίντεο: astraparis.gr

 

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παρέμβαση Δημάρχου Αποκορώνου για πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας συμπολίτη

Ο Δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης παρενέβη στο Μονομελές Πρωτοδικείο Χανίων για πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας, εκφράζοντας την αγωνία της τοπικής κοινωνίας.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Πολυτεχνείο Κρήτης φιλοξένησε τις εξετάσεις του Ευρωπαϊκού Διπλώματος Εντατικολογίας

Το Πολυτεχνείο Κρήτης φιλοξένησε για δεύτερη χρονιά τις εξετάσεις του Ευρωπαϊκού Διπλώματος Εντατικολογίας EDIC II, με 30 εξεταστές από 7 ευρωπαϊκές χώρες και 8 Έλληνες.

Μήνυμα Δημάρχου Πλατανιά για την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Ο Δήμαρχος Πλατανιά Ιωάννης Μαλανδράκης εύχεται καλή επιτυχία στους μαθητές για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, τονίζοντας τη σημασία της προσπάθειας και ευχαριστώντας οικογένειες και εκπαιδευτικούς.

Αποκαλυπτήρια προτομής Νικολάου Παπαδάκη στον Βάμο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας τελεί τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Νικολάου Παπαδάκη στον Βάμο Αποκορώνου, στο πλαίσιο διήμερου εκδηλώσεων για τη Μεταπολιτευτική Επανάσταση.