Οι μητροπολίτες της Κρήτης ενημέρωσαν τον Πατριάρχη για τις διαδικασίες διαδοχής

Κανένα σχόλιο

Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα το Οικουμενικό Πατριαρχείο τίμησε τη μνήμη του ιδρυτού του, Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου. Την Τρίτη τελέστηκε Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Κατά την Θεία Λειτουργία παρέστη Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ρώμης υπό τον Σεβ. Καρδινάλιο κ. Kurt Koch, Πρόεδρο του Ποντιφικού Συμβουλίου για την Προώθηση της Χριστιανικής Ενότητας.

Συμπροσευχήθηκαν μητροπολίτες από διάφορες περιοχές του κόσμου που έφτασαν στο Φανάρι αλλά και μητροπολίτες από την Κρήτη, οι Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος, Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος, Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο κρητικής καταγωγής Σεβ. Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος.

"Sponsored links"

Οι 3 μητροπολίτες της Κρήτης είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Πατριάρχη και να τον ενημερώσουν διεξοδικά για τις κινήσεις και τις αποφάσεις της Συνόδου η οποία μετά την επιστολή του Βαρθολομαίου και την γνωμάτευση των γιατρών απάλλαξε των καθηκόντων του τον Αρχιεπίσκοπο Ειρηναίο δρομολογώντας έτσι τη διαδικασία διαδοχής του τις επόμενες εβδομάδες. Ο ίδιος ο Πατριάρχης άλλωστε είχε δώσει το “πράσινο φως” για να εκκινήσει η Σύνοδος αυτή την δύσκολη και λεπτή διαδικασία.

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live