Καθαρή αφέλεια να θεωρούμε ότι το πρώτο κατεγραμμένο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον στην Κρήτη είναι και το πρώτο στην πραγματικότητα

Κανένα σχόλιο

Να λοιπόν που η Κρήτη βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο με αφορμή την καταγραφή του πρώτου κρούσματος της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα.

Ο ασθενης που βρέθηκε θετικός με τη μετάλλαξη Όμικρον είναι ένας Χανιώτης επιχειρηματίας που ταξίδεψε από το Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής στο Ηράκλειο στις 26 Νοεμβρίου. Από το Ηράκλειο μετά έφτασε στα Χανιά, και ανιχνεύθηκε ότι ασθενεί με κορωνοϊό μετά από τεστ που έγινε σε ιδιωτικη κλινική της πόλης στις 29 Νοεμβρίου και αφού συνέχιζε να έχει συμπτώματα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο καθηγητής κλινικής ιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης Αλέξανδρος Ζαφειρόπουλος, είπε ότι ειπώθηκε και από τον Υπουργό Υγείας και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, ότι δηλαδή έως τώρα όλα τα δείγματα από επαφές του άντρα είναι αρνητικά ωστόσο όπως έσπευσε να προσθέσει:

"Sponsored links"

“Τα στοιχεία για τις επαφές του άντρα τα έχει ο ΕΟΔΥ και η Πολιτική Προστασία. Έχουν ελεγχθεί οι στενές επαφές και είναι αρνητικά τα δείγματα αλλά δεν θα περίμενα και κάτι άλλο. Είναι νωρίς ακόμα γιατί είμαστε στις πρώτες ημέρες της λοίμωξης. Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα ξέρουμε οπότε και θα ξαναγίνει έλεγχος με συνεργεία του ΕΟΔΥ”.

Βεβαίως, ας μας επιτραπεί να πούμε, ότι το να θεωρούμε ότι το πρώτο καταγεγραμμένο κρούσμα είναι πράγματι και το πρώτο είναι κάπως αφελή.

Δηλαδή, πριν τις 26 Νοεμβρίου δεν υπήρχαν πτήσεις από τη Νότια Αφρική στην Κρήτη; Δεν υπάρχουν άλλοι άνθρωποι που είναι πιθανό να έχουν μεταφέρει τη μετάλλαξη από άλλες περιοχες πριν ανακαλυφθεί οτι υπάρχει η μετάλλαξη;

Εμείς, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε προς το παρόν ειναι να τηρούμε τα μέτρα, με την ελπίδα οτι η νεα μετάλλαξη θα είναι λιγότερο επικίνδυνη απ’ οσο φαντάζει ως τώρα.

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live