Οι προϋποθέσεις που θέτει ο Δήμαρχος Χανίων για την επαναλειτουργία των σχολείων

Κανένα σχόλιο

Με επιστολή του στα συναρμόδια Υπουργεία, Παιδείας & Θρησκευμάτων και Υγείας, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, κατέθεσε τις παρατηρήσεις του Δήμου Χανίων σχετικά με την επικείμενη έκδοση της ΚΥΑ για την επαναλειτουργία ορισμένων βαθμίδων των σχολικών μονάδων Β΄/θμιας Εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή που αποστέλλεται στους κ.κ. Υπουργούς, Νίκη Κεραμέως και Βασίλη Κικίλια, τονίζεται η αδήριτη και επιτακτική ανάγκη για:

  • Διεύρυνση του ηλικιακού ορίου (16-18 ετών) που έχει προταθεί για την προμήθεια self-test, από το 15ο έτος ηλικίας, ώστε να καλύπτει όλους τους μαθητές των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Αντίστοιχα, η διεύρυνση πρέπει να γίνει και για τους μαθητές άνω των 18 ετών, που φοιτούν στη Γ’ Λυκείου Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, ενώ ταυτόχρονα ζητήθηκε πρόβλεψη για το μεγάλο εύρος ηλικίας ενήλικων μαθητών που φοιτούν σε Εσπερινά Λύκεια και ΕΠΑ.Λ..
  • Πρόβλεψη για την υποχρεωτική προμήθεια των self-test, από το πάσης φύσεως βοηθητικό προσωπικό, (καθαρίστριες, εργαζόμενοι μέσω ΟΑΕΔ, εργαζόμενοι σε κυλικεία κλπ), που απασχολείται στις αντίστοιχες σχολικές μονάδες, με οποιαδήποτε σχέση εργασίας.
  • Ρύθμιση ώστε να δοθεί προτεραιότητα και να συμπεριληφθεί στις ομάδες που χρήζουν εμβολιαστικής κάλυψης και το ως άνω προσωπικό.

Ο Δήμαρχος Χανίων, τόνισε ότι οι παρατηρήσεις που κατατέθηκαν στην επιστολή, θα τύχουν της δέουσας σημασίας καθώς το άνοιγμα των σχολείων πρέπει να γίνει με τον ασφαλέστερο τρόπο για όλους, ενώ υπογράμμισε ότι πρέπει να δοθεί και η ανάλογη προτεραιότητα για τη συγκεκριμένη κατηγορία βοηθητικού προσωπικού, απασχολούμενου σε σχολικές μονάδες.

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις