25.4 C
Chania
Πέμπτη, 11 Ιουνίου, 2026

Οι Ρώσοι κατηγορούν τους Ουκρανούς για “απελισμένη” απόπειρα κατάληψης του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια

Ημερομηνία:

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι ουκρανικές δυνάμεις αποπειράθηκαν να καταλάβουν τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια στη νότια Ουκρανία, που βρίσκεται υπό ρωσικό έλεγχο.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο ανέφερε ότι έως και 60 Ουκρανοί στρατιώτες διέσχισαν τον ποταμό Δνείπερο, ο οποίος χωρίζει τις δύο πλευρές, με βάρκες στις 06:00 το πρωί τοπική ώρα. Χαρακτήρισε την επιχείρηση «προβοκάτσια» που έχει στόχο να διαταράξει την προγραμματισμένη επίσκεψη ομάδας του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας στον πυρηνικό σταθμό.

Το ρωσικό υπουργείο τόνισε ότι «ελήφθησαν μέτρα» για να εξουδετερωθούν τα αντίπαλα στρατεύματα, και με τη βοήθεια της πολεμικής αεροπορίας.

Από την πλευρά του αξιωματούχος της περιοχής που διορίστηκε από τη Ρωσία δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις εντόπισαν ουκρανικά στρατεύματα κοντά στον πυρηνικό σταθμό, με τη ρωσική πολεμική αεροπορία να τα έχει καθηλώσεΣε συνέντευξή του στον ρωσικό κρατικό τηλεοπτικό σταθμό RT ο Βλαντίμιρ Ρογκόφ δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επίθεση από «απελπισία» ενόψει της επικείμενης επίσκεψης του ΔΟΑΕ στον πυρηνικό σταθμό.

Νωρίτερα οι ουκρανικές αρχές της επαρχίας Ζαπορίζια κατηγόρησαν τα ρωσικά στρατεύματα ότι βομβαρδίζουν κατά μήκος του δρόμου που θα ακολουθήσει η αποστολή του ΔΟΑΕ για να φτάσει στον πυρηνικό σταθμό.

ΑΠΕ- ΜΠΕ

 

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΛΜΕ Χανίων: Να αποσυρθεί τώρα η υπουργική απόφαση για το πολλαπλό βιβλίο

Η ΕΛΜΕ Χανίων ζητά την απόσυρση της υπουργικής απόφασης για το πολλαπλό βιβλίο, καταγγέλλοντας υποτίμηση των εκπαιδευτικών και εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης.

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων στις 15 Ιουνίου με 48 θέματα στην ημερήσια διάταξη

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων στις 15/6/2026 με 48 θέματα. Παραχωρήσεις αθλητικών εγκαταστάσεων, Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, πολιτιστικές εκδηλώσεις και αποζημιώσεις ακινήτων στην ημερήσια διάταξη.

Μανόλης Χνάρης: «Η ουσιαστική στήριξη του ελαιοκομικού τομέα είναι αυτονόητη προτεραιότητα για το ΠΑΣΟΚ»

Ο Μανόλης Χνάρης στο συνέδριο της 4Ε για τον ελαιοκομικό τομέα: Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για έλλειψη στρατηγικής και 6 αλλαγές Υπουργών. Προτεραιότητα η στήριξη της ελαιοκαλλιέργειας.