Ολγα Κεφαλογιάννη: Να πέσει άπλετο φως στις υποκλοπές – Δεν υπάρχει απόρρητο

Κανένα σχόλιο

Τη ανάγκη να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση των υποκλοπών επισήμανε η Όλγα Κεφαλογιάννη.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η βουλεύτρια της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι υπάρχει ανάγκη για «απλετο φως που πρέπει να πέσει στην υπόθεση» και συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ότι «το απόρρητο δεν μπορεί να υπάρχει και να ισχύει εδώ».

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε ότι περιμένει την εισαγγελική παρέμβαση, ενώ για το δημοσίευμα εφημερίδας είπε ότι «πρόκειται για λίστα ατάκτως ερριμμένη».

"Sponsored links"

«Το πρόσωπο που αφορά η επισύνδεση πρέπει να μάθει ότι παρακολουθήθηκε και γιατί»

Πριν λίγες ημέρες η Όλγα Κεφαλογιάννη μιλούσε για «νομοθετικό κενό που υπάρχει και αναδείχθηκε από την υπόθεση Ανδρουλάκη». Μιλώντας στην Επιστημονική Ημερίδα «Θεσμικές και νομοθετικές προκλήσεις από την υπόθεση των υποκλοπών» η ίδια τόνιζε πως «υπάρχει πράγματι νομοθετικό κενό που υποδηλώνει και την αντίστοιχη ανάγκη νομοθετικής παρέμβασης προς μια κατεύθυνση που νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε. Να βρεθεί η ισορροπία εκείνη που θα διασφαλίζει εξίσου και κατ’ εφαρμογή του Συντάγματος την απόλυτη προστασία της εθνικής ασφάλειας της χώρας από τη μια πλευρά και την απαρέγκλιτη προστασία θεμελιωδών συνταγματικών δικαιωμάτων, δηλαδή του δημοκρατικού πολιτεύματος από την άλλη».

«Και το σίγουρο είναι ότι στην πολύκροτη υπόθεση του κ. Ανδρουλάκη η ισορροπία αυτή δεν βρέθηκε, είναι κάτι που και η ίδια η κυβέρνηση έχει αποδεχθεί, ότι δηλαδή από την επίμαχη περίπτωση προκύπτει προφανώς ότι θα πρέπει να υπάρχουν περισσότερα φίλτρα και ασφαλιστικές δικλίδες».

Όπως τόνισε, το μείζον ζήτημα που προκύπτει μετά το σκάνδαλο των υποκλοπών «αφορά στη δυνατότητα επισύνδεσης, δηλαδή κάμψης των ατομικών ελευθεριών, το πλαίσιο λειτουργίας της ΕΥΠ για την προστασία της εθνικής ασφάλειας», ενώ σε άλλο σημείο της παρέμβασής της ζήτησε να διευκρινιστεί η έννοια της εθνικής ασφάλειας.

Σε ό,τι αφορά στις νομοθετικές παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν, κρίνεται απαραίτητο κατά την Όλγα Κεφαλογιάννη να «διασφαλίζουν ότι κανένα πρόσωπο και καμία υπηρεσία δεν μπορούν να λειτουργούν ανεξέλεγκτα, κανένας πολίτης δεν μπορεί να μένει απροστάτευτος, αναφορικά με τα δικαιώματα που του παρέχει το Σύνταγμα».

Πριν την ολοκλήρωση της ομιλίας της, η κ. Κεφαλογιάννη τόνισε για ακόμη μια φορά τις τρεις νομοθετικές παρεμβάσεις που πρέπει να επέλθουν, μετά τις αποκαλύψεις του σκανδάλου των υποκλοπών και τον καταιγισμό πολιτικών εξελίξεων που ακολούθησαν.

«Χρειάζεται αποσαφήνιση, καθορισμός της έννοιας της εθνικής ασφάλειας, δεύτερον πρόβλεψη που θα επιτρέπει στο πρόσωπο το οποίο αφορά η επισύνδεση – εφόσον δεν προκύπτει κάτι – να μπορεί να μάθει ότι παρακολουθήθηκε και γιατί, ώστε να μπορεί να προσφύγει στην ΑΔΑΕ για να προστατευτεί και τρίτον, κοινοβουλευτικός έλεγχος για υποθέσεις άρσης απορρήτου που αφορούν σε πολιτικά πρόσωπα, πιθανότατα με τροποποίηση του κανονισμού της Βουλής».

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live