Ομόφωνο ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων κατά των περιστατικών βιαιοπραγίας σε Προέδρους Κοινοτήτων

Κανένα σχόλιο

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων κατά τη συνεδρίαση της 10ης Αυγούστου 2022 με την υπ΄ αριθμ. 209 ομόφωνη Απόφασή του εξέδωσε ψήφισμακατά της βιαιοπραγίας Προέδρων Κοινοτήτων.

Ειδικότερα, στο εν λόγω ψήφισμα επισημαίνεται χαρακτηριστικά ότι το Δημοτικό Συμβούλιο:

– «Καταδικάζει κατά τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις εκδηλωθείσες επιθέσεις κατά Προέδρων Κοινοτήτων του Δήμου μας και συγκεκριμένα κατά των Προέδρων των Κοινοτήτων Κουνουπιδιανών και Μουρνιών, κ.κ. Τσιτωνάκη Εμμανουήλ και Σχοινά Μιχαήλ.

"Sponsored links"

Η επίθεση κατά του κ. Τσιτωνάκη, που κατέληξε και σε χειροδικία εναντίον του, επειδή εκτέλεσε το εκ του νόμου καθήκον του να προασπίσει τον δημόσιο χώρο της περιοχής του, ήταν πράξη αναιτιολόγητη, επαίσχυντη, άνανδρη.

Αντίστοιχη επίθεση, σε μικρότερη ίσως κλίμακα, δέχτηκε και ο κ. Σχοινάς από συνδημότη του κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του.

– Δηλώνει, χωρίς περιστροφές, ότι δεν  ανέχεται και δεν πρόκειται να ανεχθεί και στο μέλλον και από κανέναν εκβιασμούς, απειλές και τραμπουκισμούς κατά αιρετών εκπροσώπων του Δήμου μας.

-Δεν αποδέχεται σε καμία περίπτωση και για κανένα λόγο παρόμοιες συμπεριφορές από εκείνους, που, ενώ αυθαιρετούν, ταυτόχρονα απειλούν, υβρίζουν και χειροδικούν κατά εκείνων που εκ του νόμου έχουν το καθήκον να ελέγχουν τους αυθαιρετούντες.

– Θεωρεί αυτονόητο ότι οι όλοι οι αιρετοί του Δήμου μας θα συνεχίσουν να ασκούν τα καθήκοντά τους με την ίδια συνέπεια, όπως και μέχρι σήμερα, και να είναι βέβαιοι ότι το Δημοτικό μας Συμβούλιο θα είναι σύσσωμο στο πλευρό τους σε κάθε περίπτωση εκδήλωσης απαράδεκτων επιθέσεων εναντίον τους».

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live