14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Οργή Αρ. Συγγελάκη για δήλωση Μητσοτάκη για ΕΑΜ: Η χειρότερη δήλωση Έλληνα Πρωθυπουργού για το ζήτημα του ΕΑΜ και της Εθνικής Αντίστασης

Ημερομηνία:

Οργή του Κρητικού συγγραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα κ. Αριστομένη Συγγελάκη για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για το ΕΑΜ

Με ανάρτησή του αναφέρεται στον χαρακτηρισμό του Κυριάκου Μητσοτάκη για το ΕΑΜ “ως μία από τις χειρότερες στιγμές της Ελληνικής ιστορίας”.

Γράφει ο κ. Συγγελάκης:

Είναι δυνατόν; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο ως μία από τις χειρότερες στιγμές της ελληνικής ιστορίας!!!

Είπε συγκεκριμένα ο Πρωθυπουργός σήμερα στη Βουλή απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα:

(…)

«Και, εν πάση περιπτώσει, αν θέλετε να πείσετε ότι δεν επενδύετε συνειδητά στους διχασμούς του παρελθόντος, διαλέξτε τουλάχιστον, κ. Τσίπρα, άλλη μουσική εισαγωγή στις ομιλίες σας από τον ύμνο του ΕΑΜ».

Και συνέχισε ακόμη χειρότερα, μη τυχόν δεν έχουμε καταλάβει τι εννοεί:

«Νομίζω ότι όλοι μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους από τις ιστορικές αναφορές που το κάθε κόμμα επιδιώκει να αναδείξει. Εμείς, ας πούμε, αναδεικνύουμε την αποκατάσταση της δημοκρατίας από τη Νέα Δημοκρατία και τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Εσείς επιμένετε να μας θυμίζετε τις χειρότερες στιγμές της ελληνικής ιστορίας και τους εμφύλιους διχασμούς, που αυτός ο τόπος πλήρωσε πολύ ακριβά».

Είναι η χειρότερη δήλωση Έλληνα Πρωθυπουργού που έχω υπόψη μου για το ζήτημα του ΕΑΜ και της Εθνικής Αντίστασης!

Το ΕΑΜ και η Εθνική Αντίσταση είναι η τιμή και η υπερηφάνεια της Ελλάδας! Ένωσε τους Έλληνες στον αγώνα εναντίον της τριπλής βάρβαρης κατοχής, ανόρθωσε το ηθικό των πολιτών κι έσωσε τον λαό από την πείνα. Με την αντιστασιακή του δράση έπληξε καίρια τους κατακτητές, τόσο το γόητρο όσο και την επιχειρησιακή τους δυνατότητα, απέτρεψε την πολιτική επιστράτευση, ματαίωσε την επέκταση της βουλγαρικής ζώνης κατοχής στη Θεσσαλονίκη και καθήλωσε μεγάλο όγκο γερμανικών στρατευμάτων στην Ελλάδα στερώντας τα από άλλα μέτωπα.

Δικαίως, το ΕΑΜ – κορμός της Εθνικής μας Αντίστασης – αποτελεί φωτεινό ορόσημο της διαχρονικής πάλης του ανθρώπου ενάντια στον φασισμό και τομή του αγώνα των λαών της Ευρώπης απέναντι στον ναζισμό και τον φασισμό! Και συνεχίζει να εμπνέει τις νεότερες γενιές στον αγώνα εναντίον της βαρβαρότητας!

Αυτό ΑΠΑΙΤΩ να ακούσω από τον Πρωθυπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας, ανεξαρτήτως ιδεολογικής και πολιτικής αναφοράς. Τίποτα λιγότερο, τίποτα διαφορετικό! Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να επανορθώσει!!!

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε οι δείκτες του ρολογιού θα πάνε μια ώρα μπροστά

Με το δεύτερο 10ημερο του Μαρτίου να ολοκληρώνεται, οδεύουμε...

Ο τουρισμός “φωνάζει” για προσωπικό

Μετά από ένα τουριστικό έτος με περίπου 33 εκατομμύρια επισκέπτες από το εξωτερικό,...

Στο… περίμενε για την πληρωμή του Μεταφορικού Ισοδύναμου!

Εκατοντάδες αγρότες, κτηνοτρόφοι, επιχειρηματίες πρώιμων κηπευτικών αλλά και εξαγωγείς...

Ισχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Ηλείας – Αισθητός και στα Χανιά

Δύο σεισμοί 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών σημειώθηκαν το...