Οριστικό: Έξοδος Μ. Σάλλα από την Παγκρήτια, συμφωνία με Μπάκο – Καϋμενάκη

Κανένα σχόλιο

Την πώληση των μετοχών της Lyktos, συμφερόντων του Μιχάλη Σάλλα, στην Thrivest Holding Ltd συμφερόντων Μπάκου – Καϋμενάκη – Εξάρχου συμφώνησαν οι δυο πλευρές.

Το ποσοστό του κ. Σάλλα, μετά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Παγκρήτιας στην οποία δεν συμμετείχε, διαμορφώνεται σε 11,25% και σύμφωνα με πληροφορίες οι δυο πλευρές έχουν υπογράψει δεσμευτική συμφωνία με το τίμημα να διαμορφώνεται στα 24 εκατ. ευρώ. Από την συναλλαγή προκύπτει σημαντικό κέρδος για την Lyktos καθώς η αρχική επένδυση είχε ανέλθει κοντά στα 10 εκατ. ευρώ.

Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής το ποσοστό της Thrivest Holding θα ανέλθει στο 42% καθώς ήδη ελέγχει το 32,5% της Παγκρήτιας. Σημειώνεται ότι κατά την πρόσφατη αύξηση κεφαλαίου συνολικού ύψους 98 εκατ. ευρώ οι εφοπλιστές κατέβαλλαν 65 εκατ. ευρώ ασκώντας αδιάθετα δικαιώματα και απέκτησαν τον έλεγχο της τράπεζας.

"Sponsored links"

Με την απόκτηση του 11,25% έναντι 24 εκατ. ευρώ η συνολική επένδυση των Μπάκου – Καϋμενάκη – Εξάρχου φτάνει τα 89 εκατ. ευρώ. Με την κίνηση αυτή αποκτούν τον απόλυτο έλεγχο της τράπεζας. Σημειώνεται ότι οι νέοι μέτοχοι έχουν εγείρει ενστάσεις για την σκοπιμότητα της συγχώνευσης με την Τράπεζα Χανίων χωρίς, ωστόσο, να έχουν ανακοινωθεί ακόμα οι οριστικές αποφάσεις.

businessdaily.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live