Οροπέδιο Λασιθίου: 39 χρόνια μετά την πρώτη μελέτη, ξεκινά ο αναδασμός των εκτάσεων

Κανένα σχόλιο

Μία πολύ σημαντική διαδικασία που θα διευκολύνει τον τρόπο καλλιέργειας και θα μειώσει το κόστος αυτής, ξεκινά στον Δήμο Oροπεδίου Λασιθίου τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε στο Rάδιο Κρήτη και στην εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη ο δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης, έως την ερχόμενη Παρασκευή θα είναι έτοιμη η ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω της οποίας οι ιδιοκτήτες γης στον κάμπο του Oροπεδίου Λασιθίου θα μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για την διαδικασία του αναδασμού που ξεκινά.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, η πρώτη μελέτη έγινε το 1983 ωστόσο έκτοτε δεν υπήρξαν εξελίξεις πάνω στο ζήτημα.

"Sponsored links"

Τώρα ο Δήμος γίνεται αρωγός σε μία προσπάθεια ώστε όλοι οι ιδιοκτήτες γης να αποκτήσουν ξανά μία ενιαία έκταση και όχι διαιρεμένη. Συγκεκριμένα ο αναδασμός δίνει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες να αποκτήσουν μία ενιαία έκταση και όχι κομμάτια σε διαφορετικά σημεία όπως ήταν πριν.

Σύμφωνα με το δήμαρχο, ο αναδασμός θα έχει ως αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης να πληρώνει λιγότερα χρήματα για το ενεργειακό κόστος που απαιτεί η καλλιέργεια ενώ ήδη όπως είπε, ένας μεγάλος αριθμός καλλιεργητών έχει προχωρήσει ήδη σε αναδασμό είτε με ανταλλαγές εκτάσεων είτε με ενοικιάσεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με τον Γιάννη Στεφανάκη, το 14% των εκτάσεων του δήμου δεν μπορούν να καλλιεργηθούν λόγω των πολλών και μικρών εκτάσεων που ανήκουν στον ίδιο ιδιοκτήτη.

Σημειώνεται πως μέσω του αναδασμού ο ιδιοκτήτης γης θα έχει τη δυνατότητα να αποζημιώνεται στο 100% για τις καταστροφές που ενδεχομένως υποστεί η καλλιέργεια του.

Η διαδικασία γίνεται στο σωστό χρόνο, σύμφωνα με το δήμαρχο, καθώς μέσω του κτηματολογίου είναι γνωστοί ιδιοκτήτες και οι εκτάσεις ενώ πλέον υπάρχει και η λιμνοδεξαμενή του Αγίου Γεωργίου που έχει τη δυνατότητα να αρδεύσει τις συγκεκριμένες εκτάσεις..

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live