19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ουκρανία: Άνοιξαν στρατόπεδα για τους Ρώσους αιχμαλώτους πολέμου

Ημερομηνία:

Η γενική εισαγγελέας της Ουκρανίας Ιρίνα Βενεντίκτοβα δήλωσε σε συνέντευξη της στο BBC, ότι στην Ουκρανία έχουν ανοίξει στρατόπεδα για Ρώσους αιχμαλώτους πολέμου.

«Σίγουρα έχω στοιχεία (για τον αριθμό των αιχμαλώτων πολέμου), αλλά δεν μπορώ να απαντήσω σε ερωτήσεις που δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητές μου. Όσον αφορά τους αιχμαλώτους πολέμου, υπεύθυνος γι’ αυτούς είναι ένας ειδικός φορέας που δημιουργήθηκε για την επιβολή του νόμου, η Στρατιωτική Υπηρεσία Επιβολής του Νόμου», δήλωσε.

Ταυτόχρονα, η Βενεντίκτοβα διευκρίνισε ότι η δημιουργία τέτοιων στρατοπέδων απαιτείται από τη Σύμβαση της Γενεύης.

«Φυσικά, έχουμε αιχμαλώτους πολέμου σε ειδικά στρατόπεδα και το έχουμε επεξεργαστεί. Έχουμε υπογράψει κοινή διαταγή με το Υπουργείο Άμυνας, το Υπουργείο Εσωτερικών και άλλες αρμόδιες υπηρεσίες, αλλά είναι ένα θέμα που αφορά ειδικά αυτούς. Υπάρχουν ήδη. Έχουμε εργαστεί πάνω σε αυτό. Βρίσκονται εκεί επειδή το απαιτεί και πάλι η Σύμβαση της Γενεύης», πρόσθεσε.

Η αναπληρωτής πρωθυπουργός Ιρίνα Βέρεστσουκ διευκρίνισε το θέμα των στρατοπέδων για τους Ρώσους κρατούμενους, σημειώνοντας ότι «δεν ασχολούμαστε άμεσα με τα στρατόπεδα, αλλά συλλέγουμε πληροφορίες ότι υπάρχουν 562 κρατούμενοι στο μητρώο.»

«Ο αριθμός αλλάζει επειδή όλες οι υπηρεσίες δίνουν πληροφορίες πριν από τις 3 μ.μ. κάθε μέρα. Όπως ενημερώνει το γραφείο του εισαγγελέα, οι τομείς έχουν δημιουργηθεί με βάση τα κέντρα προφυλάκισης και τις αποικίες, θα θεωρηθούν ως προσωρινά στρατόπεδα. Στη συνέχεια, θα δημιουργηθούν πραγματικά στρατόπεδα. Δεν έχω ακόμη πληροφορίες για το αν έχουν κατασκευαστεί τέτοιες κατασκευές», δήλωσε η αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Ουκρανίας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...