19.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Γερμανία: Η Κρατική Όπερα της Βαυαρίας ανέστειλε παραγωγή Ελληνορώσου μαέστρου

Ημερομηνία:

Ο Θεόδωρος Κουρεντζής είναι Έλληνας ρωσικής καταγωγής και ένας από τους μεγαλύτερους σύγχρονους μαέστρους – Η ανακοίνωση της όπερας για την εκδήλωση που θα πραγματοποιούνταν στη Γερμανία.

Η Κρατική Όπερα της Βαυαρίας στη Γερμανία σχεδίαζε την εκτέλεση παραγωγής με τον Τεοντόρ Καρέντζη, Έλληνα μαέστρο ρωσικής καταγωγής και το ρωσικό σύνολο Music/Eterna, το οποίο λαμβάνει κρατική χρηματοδότηση από το ρωσικό κράτος.

Παρόλα αυτά, όπως όλα δείχνουν, η Κρατική Όπερα της Βαυρίας αποφάσισε να αναστείλει την εν λόγω εκδήλωση, σημειώνοντας σε ανακοίνωση που εξέδωσε: «Με μεγάλη λύπη αποφασίσαμε, σε συνεννόηση με τους Ρομέο Καστελούτσι και Θεόδωρου Κουρεντζή καθώς και με τους συνεργάτες μας στο Μόναχο και διεθνείς συμπαραγωγές, να αναβάλουμε τη νέα παραγωγή της (όπερας του Georg Friedrich Haas, 2016) Koma Ja, στο Mai Festival που ήταν προγραμματισμένη για το 2024…

Αυτή η απόφαση δεν ήταν εύκολη για εμάς, αλλά έγινε απαραίτητη λόγω της κατάστασης που προκλήθηκε από τον πόλεμο στην Ουκρανία και της αβεβαιότητας που συνοδεύει την πιθανή συμμετοχή της ορχήστρας MusicÆterna. Όσα προκύπτουν θέτουν σε κίνδυνο τον σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός τόσο απαιτητικού έργου όπως το Koma.

Το έργο έχει μια πολύπλοκη παρτιτούρα, ένα μεγάλο μέρος της οποίας πρέπει να παιχτεί από καρδιάς από τους μουσικούς στο σκοτάδι. Αυτό σημαίνει απαιτητική εργασία πρόβας που είναι προσαρμοσμένη στον χώρο παραστάσεων – το νεόκτιστο Volkstheater του Μονάχου. Λαμβάνοντας υπόψη το μικρό χρονικό διάστημα που απομένει μέχρι το φεστιβάλ, δεν καταφέραμε να βρούμε εναλλακτικές λύσεις που θα διασφάλιζαν την καλλιτεχνική μας ποιότητα».

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ευχαριστήριο οικογένειας Μαρινάκη για τη στήριξη στην περιπέτεια της κόρης τους

Ανακοίνωση οικογένειας Μαριανάκη Υπάρχουν στιγμές στη ζωή μας που νιώθεις...

Δήμος Χανίων: Ενημέρωση για τους πολιτικούς γάμους

Από τον Δήμο Χανίων γνωστοποιείται ότι το Γραφείο των...