20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ουκρανία: Επίτροπος της ΕΕ τόνισε ότι παιδιά πρόσφυγες μπορούν να πέσουν θύματα διακινητών

Ημερομηνία:

Η Ευρωπαία επίτροπος Μετανάστευσης Ίλβα Γιόχανσον προειδοποίσε σήμερα για τον κίνδυνο που διατρέχουν τα παιδιά από την Ουκρανία να πέσουν στα χέρια διακινητών καθώς φεύγουν από τη χώρα τους για να γλιτώσουν από τον πόλεμο.

Περίπου 1,7 εκ. πρόσφυγες από την Ουκρανία είναι παιδιά, λέει Επίτροπος της ΕΕ

Η Γιόχανσον επεσήμανε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από την Εσθονία ότι περίπου οι μισοί από τα 3,3 εκατομμύρια Ουκρανούς που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα τους μετά τη ρωσική εισβολή είναι παιδιά.

Εξάλλου στην Ουκρανία υπάρχει μεγάλος αριθμός ορφανών παιδιών και παιδιών που γεννήθηκαν από παρένθετες μητέρες, τα οποία δεν έχουν πάρει οι γονείς τους. Αυτό αυξάνει τον κίνδυνο να πέσουν θύματα απαγωγής ή να δοθούν αναγκαστικά για υιοθεσία, τόνισε η Ευρωπαία επίτροπος.

Ουκρανία: Μεγάλος κίνδυνος για τα παιδιά πρόσφυγες, να γίνουν θύματα διακινητών

«Υπάρχει τεράστιος κίνδυνος ευάλωτα παιδιά να γίνουν θύματα διακινητών», υπογράμμισε.

Μέχρι στιγμής στα σύνορα της ΕΕ έχουν εντοπιστεί πολύ λίγα ασυνόδευτα παιδιά πρόσφυγες από την Ουκρανία, σημείωσε η Γιόχανσον και έχουν αναφερθεί κάποια περιστατικά διακίνησης.

Ουκρανία: Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι πάνω από 10 εκ. Ουκρανοί έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους
Ο πόλεμος στην Ουκρανία που μαίνεται εδώ και περίπου ένα μήνα, έχει κάνει πάνω από 10 εκατομμύρια Ουκρανούς, να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και να διαφύγουν είτε σε άλλες περιοχές, είτε εκτός χώρας.

Η προσφυγική κρίση της Ουκρανίας είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη προσφυγική κρίση που έχει δει τα τελευταία 40 χρόνια: 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι κατέφυγαν σε γειτονικές χώρες μεταξύ 24 Φεβρουαρίου και 10 Μαρτίου, 1,5 εκατομμύρια στην Πολωνία μόνο. Αυτός είναι υπερδιπλάσιος από τον αριθμό των Μουσουλμάνων Ροχίνγκια που εκδιώχθηκαν από τη Μιανμάρ το 2017.

Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, ο αριθμός μπορεί να ανέλθει σε 4 εκατομμύρια, που θα ισοδυναμούσε με τη δεύτερη μεγαλύτερη ομάδα σύγχρονων προσφύγων, μετά τους πρόσφυγες της Βενεζουέλας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εκτιμά ότι 5-7 εκατομμύρια Ουκρανοί μπορεί να αναγκαστούν να φύγουν από τη χώρα τος, αριθμός που ισοδυναμεί με τον αριθμό των ανθρώπων που έφυγαν για να γλιτώσουν από την αιματοχυσία στη Συρία. Ο Βιτάλι Κλίτσκο, ο δήμαρχος του Κιέβου, δήλωσε στις 10 Μαρτίου ότι ο μισός πληθυσμός της πρωτεύουσας είχε φύγει. Δεδομένου του ρυθμού εκτοπισμού, η Ευρώπη αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη προσφυγική κρίση από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...