Ουκρανός υπουργός Άμυνας: Η χώρα μας έχει γίνει «πεδίο δοκιμών» για τα δυτικά όπλα

Κανένα σχόλιο

Μια άλλη διάσταση για τον πόλεμο στην Ουκρανία, που μαίνεται για πάνω από οχτώ μήνες μετά την εισβολή της Ρωσίας, έδωσε ο ουκρανός υπουργός Άμυνας Ολέκσιι Ρέζνικοφ, αποκαλύπτοντας ότι η χώρα του έχει γίνει πεδίο δοκιμών για τα δυτικά οπλικά συστήματα.

«Η χρήση δυτικών όπλων από την Ουκρανία δεν βοηθά μόνο στην εκδίωξη των ρωσικών στρατευμάτων από τα κατεχόμενα εδάφη, αλλά είναι επίσης ένας τρόπος για τις χώρες να δοκιμάσουν τον εξοπλισμό τους έναντι ενός ρωσικού στρατού που μέχρι πρόσφατα θεωρούνταν δεύτερος μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες» δήλωσε ο Ρέζνικοφ σε συνέντευξη του στην αμερικανική έκδοση του Politico.

«Έχουμε ένα πεδίο δοκιμών μάχης στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια αυτού του πολέμου», δήλωσε ο Ρέζνικοφ. «Νομίζω ότι όλες [σ.σ οι χώρες] βλέπουν πώς χρησιμοποιούμε αυτά τα συστήματα, ξέρετε ότι έχουμε οκτώ διαφορετικά συστήματα πυροβολικού των 155 χιλιοστών στο πεδίο… οπότε είναι σαν ένας ανταγωνισμός μεταξύ των συστημάτων» για να δούμε ποιο αποδεικνύεται πιο αποτελεσματικό.

"Sponsored links"

Η πιο πρόσφατη δοκιμή ορισμένων από αυτά τα συστήματα, σύμφωνα με τον ουκρανό υπουργό Άμυνας, φέρνει αντιμέτωπη την αεράμυνα με τους ρωσικούς πυραύλους κρουζ και τα ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα οποία η Ρωσία χρησιμοποιεί για να τρομοκρατεί τους πολίτες και να πλήττει τις υποδομές.

«Ολόκληρος ο πολιτισμένος κόσμος θα πρέπει να προσπαθεί να βρει τη λύση για το πώς θα τους μπλοκάρει ή πώς θα τους χτυπήσει, διότι πρόκειται για μια πραγματική απειλή για ολόκληρο τον κόσμο, επειδή θα χρησιμοποιήσουν αυτόν τον εξοπλισμό εναντίον δυτικών στόχων μια μέρα» δήλωσε ο Ρέζνικοφ προσθέτοντας ότι, «θα τα χρησιμοποιήσουν επειδή είναι ένα πολύ αποτελεσματικό [drone] και νομίζω ότι είναι μια πραγματική πρόκληση» για την Ευρώπη και το ΝΑΤΟ.

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live