24.8 C
Chania
Saturday, July 27, 2024

“ΟΧΙ” σε μετατροπή άλλου λυκείου σε Πειραματικό από τον νέο προϊστάμενο της Διεύθυνσης Β’θμιας Εκπαίδευσης Χανίων – Για “νίκη” των πολιτών μιλούν οι φορείς

Ημερομηνία:

Ο νέος προϊστάμενος της Διεύθυνσης Β’ θμιας Εκπαίδευσης Χανίων, Μανώλης Χριστοδουλάκης, εισηγείται την συστέγαση των λυκειακών τάξεων σε αίθουσες του Πειραματικό Γυμνάσιο της πόλης και του κτηρίου Παπαδόπετρου.

Την ικανοποίησή τους εξέφρασαν οι γονείς, οι καθηγητές και τα παιδιά για τη στάση του νέου προϊστάμενου αφού θεωρούν ότι λαμβάνει υπόψη τον αγώνα που έχουν δώσει τους προηγούμενες μήνες για το ζήτημα της στέγασης των μαθητών του Πειραματικού Γυμνασίου.

Όπως είπε ο κ. Χριστοδουλάκης, σε δηλώσεις του,  έλαβε υπ’ όψιν την πρόταση του Δήμου Χανίων για τη στέγαση των λυκειακών τάξεων στο κτίριο Παπαδόπετρου, προχώρησε και σε αυτοψία και  διαπίστωσε ότι και το Πειραματικό Γυμνάσιο διαθέτει τις απαραίτητες αίθουσες για να στεγάσει τις λυκειακές τάξεις.

Πάντως, την τελική απόφαση για την υλοποίηση της πρότασης θα τη λάβει η Αυτοτελή Επιτροπή Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων, η οποία στο παρελθόν επέμεινε στην μετατροπή σχολείου σε Πειραματικού.

Μετά όμως από την παραίτηση του προηγούμενου προϊστάμενου της Δευτεροβάθμιας μοιάζει απίθανο να εξωθηθεί σε παραίτηση και δεύτερος προϊστάμενος ο οποίος και αυτός με τη σειρά του συντάσσεται με καθηγητές, γονείς και μαθητές ενάντια στη μετατροπή λυκείου σε πειραματικό.

Σε δηλώσεις που έγιναν προς τα ΜΜΕ οι εκπρόσωπο καθηγητών, γονέων και μαθητών εξέφρασαν την ικανοποίησή του για την δημόσια δέσμευση του νέου Διευθυντή της Διευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μιλώντας για μία πρώτη νίκη της τοπικής κοινωνίας.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ