12.8 C
Chania
Sunday, February 25, 2024

«Ο Άλλος Άνθρωπος»: «Του έλεγα θα σου τη φέρουν» λέει η μητέρα του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου – Επαιζε τζόγο και ήταν «καλός παίχτης» λέει ιδιοκτήτης πρακτορείου

Ημερομηνία:

Την κατάθεση χρημάτων και στο δικό της τραπεζικό λογαριασμό από τις δωρεές για την κοινωνική κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος» επιβεβαίωσε η η μητέρα του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου.

Ο Κωσταντίνος Πολυχρονόπουλος σύμφωνα με πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, από το 2020 είχε σχηματίσει εγκληματική οργάνωση πείθοντας αριθμό ατόμων να δωρίσουν ποσά, παριστάνοντας ψευδώς ότι αυτά θα δοθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Σύμφωνα με το πόρισμα, από το 2020 φέρεται να αποκόμισαν συνολικά κέρδη 600.000 ευρώ.

Η ίδια εμφανίστηκε βέβαιη ότι όσα αναφέρονται στο πόρισμα της Αρχής είναι ψέματα και ότι η αλήθεια θα αποδειχθεί

Μιλώντας σε δημοσιογράφους η μητέρα του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, παραδέχθηκε ότι τα χρήματα όντως έμπαιναν σε δικό της λογαριασμό.

Εξήγησε πως η ίδια παίρνει 280 ευρώ σύνταξη και κάποιες φορές χρειαζόταν και αυτά τα χρήματα ο γιος της.

Του έλεγα «θα σου τη φέρουν»

«Να ψάξουν να βρουν και αν βρουν έστω… Η σύνταξή μου εμένα είναι 280 ευρώ, μόνο, ας ψάξουν να βρουν αν έχουμε τίποτα περιουσία, να μας τα πάρουν», είπε αρχικά η μητέρα του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, κυρία Παναγούλα.

Η δημοσιογράφος ανέφερε ότι η κόρη της δήλωσε πως κάποια χρήματα έμπαιναν στον δικό της λογαριασμό και εκείνη το επιβεβαίωσε. «Ναι, στον δικό μου. Έρχεται και πάμε και τα παίρνουμε. Πολλές φορές παίρνει και τη δική μου σύνταξη αν δεν έχει να βάλει βενζίνη» είπε.

«Βέβαια με έχει στενοχωρήσει και του το έλεγα κιόλας «θα σου τη φέρουν», με τέτοιον αγώνα φωτιές, πλημμύρες, πόλεμοι», συνέχισε και συμπλήρωσε: «Δεν φοβάται κανέναν, εφόσον δεν έχει τίποτα τι να φοβηθεί. Εγώ δεν έχω να βάλω θερμοσίφωνο δύο χρόνια εφόσον δεν έχει να μου δώσει, δυο χρόνια πλένω τα πιάτα με κρύο νερό».

Η μητέρα του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου μίλησε και στο Πρωινό. Ανέφερε ότι δεν έχει μιλήσει με τον γιο της και ότι η ψυχολογία της είναι χάλια. Στην ερώτηση αν είναι στενοχωρημένη απάντησε «όχι γιατί δεν έκανε τίποτα» προσθέτοντας ότι ο γιος της είναι αθώος.

«Έπαιζε τζόγο»

Ο ιδιοκτήτης του πρακτορείο στο οποίο ο Κώστας Πολυχρονόπουλος «σήκωνε» χρήματα για την κουζίνα «Ο άλλος άνθρωπος», τόνισε πως ο ιδρυτής της ΜΚΟ έπαιζε τζόγο και ήταν «καλός παίχτης»!

Μιλώντας στον ALPHA ο ιδιοκτήτης του πρακτορείου τόνισε πως ο κύριος Πολυχρονόπουλος έπαιζε μεγάλα ποσά και ήταν για χρόνια πελάτης του πρακτορείου.

"google ad"

Να σημειωθεί πως ο κύριος Πολυχρονόπουλος παραδέχτηκε πως πήγαινε στο πρακτορείο με την κάρτα στην οποία έμπαιναν τα χρήματα από τις δωρεές, ωστόσο τόνισε πως περνούσε την κάρτα από το POS για να πάρει στο χέρι τα χρήματα στο χέρι λόγω του πιστωτικού ορίου των ΑΤΜ.

Πρώην διευθυντής ΣΔΟΕ: «Δεν έλεγξαν τον συγκεκριμένο»

Ο πρώην Γενικός Διευθυντής του ΣΔΟΕ, Θεόδωρος Φλωράτος, μίλησε στην «Super Katerina» για όσα συμβαίνουν με τον «Άλλο Άνθρωπο».

«Το πιο πιθανό είναι να αναζητήθηκαν μεταφορές χρημάτων προς στοιχηματικές εταιρείες και να προέκυψε το συγκεκριμένο όνομα χωρίς να γνωρίζουν ότι ο λογαριασμός αυτός ανήκει στη δομή, δεδομένου ότι δεν ήταν το συγκεκριμένο πρόσωπο» σημείωσε.

«Προέκυψε και βγήκε αυτό. Μπορεί να ελέγχονται όλοι οι λογαριασμοί που τροφοδοτούν στοιχηματικούς λογαριασμούς. Προκύπτουν ονόματα που οι ελεγκτές δεν κοιτάνε αν είναι αυτός. Οι ελεγκτές είδαν ότι το συγκεκριμένο όνομα δραστηριοποιείται σε αυτά. Ειδικά όταν βλέπουν ότι πρόκειται για άτυπη δομή που δίνει συσσίτιο είναι πολύ προσεκτικοί».

in.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ