16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

“Ο ήλιος ο πράσινος”: Αυτές είναι οι πιο κοντινές φωτογραφίες του Ήλιου

Ημερομηνία:

Το Solar Orbiter, το ευρωπαϊκό διαστημικό σκάφος μας δίνει την ευκαιρία να δούμε όπως ποτέ τον Ήλιο.

Μετά το πράσινο φως που έδωσε η NASA, δόθηκαν στην δημοσιότητα οι σχετικές φωτογραφίες.

Η αποστολή γίνεται σε συνεργασία μεταξύ της ΝASA και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος και οι συγκεκριμένες εικόνες τραβήχτηκαν σε απόσταση 47,8 εκατ. μιλιων από τον Ήλιο.

«Αυτές οι άνευ προηγουμένου εικόνες του Ήλιου είναι οι κοντινότερες που έχουμε αποκτήσει ποτέ», δήλωσε η Holly Gilbert, επιστήμονας της NASA για την αποστολή στο Goddard Space Flight Center στο Greenbelt του Maryland.

nasa ilios 2

«Αυτές οι εκπληκτικές εικόνες θα βοηθήσουν τους επιστήμονες να συνδυάσουν τα ατμοσφαιρικά στρώματα του Ήλιου, κάτι που είναι σημαντικό για την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο οδηγεί τον διαστημικό καιρό κοντά στη Γη και σε όλο το ηλιακό σύστημα» συμπλήρωσε.

«Δεν περιμέναμε τόσο καλά αποτελέσματα τόσο νωρίς», δήλωσε από την πλευρά του ο  Daniel Müller, επιστήμονας του έργου Solar Orbiter της ESA. «Αυτές οι εικόνες δείχνουν ότι το Solar Orbiter έχει κάνει μια εξαιρετική αρχή».

Σημειώνεται ότι οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν για την ώρα τι είναι οι ηλιακές εκλάμψεις στις φωτογραφίες, εκτιμούν όμως ότι πρόκειται για σπινθήρες που βοηθούν στην θέρμανση της εξωτερικής επιφάνειας του Ήλιου.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πλήρωσε μεγαλοεπιχειρηματίας την εγγύηση αξιωματούχου του ΟΣΕ;

του Μανώλη Κοττάκη Με τον καπετάνιο του πλοίου, ο οποίος...

Απέραντη θλίψη στα Ανώγεια την 49χρονη μητέρα που “έσβησε” ξαφνικά

Βαθύτατη θλίψη σκόρπισε σήμερα στα Ανώγεια η είδηση του πρόωρου και...

Βοήθεια από την Κρήτη για τους γύπες της ηπειρωτικής Ελλάδας

Τρεις νεαροί γύπες με προέλευση από την Κρήτη απελευθερώθηκαν...