20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ο αιφνιδιασμός της κυβέρνησης από την κίνηση Τσίπρα για τις υποκλοπές – Όλο το παρασκήνιο

Ημερομηνία:

Η κίνηση Τσίπρα να απευθυνθεί ο ίδιος στην Αρχή Διασφάλισης του Aπορρήτου των Επικοινωνιών και στον Χρήστο Ράμμο, προκειμένου να ενημερωθεί για το θέμα των υποκλοπών, αιφνιδίασε την κυβέρνηση, καθώς άλλαξε την ατζέντα της πολιτικής συζήτησης, σε μία στιγμή που το Μέγαρο Μαξίμου νόμιζε ότι ελέγχει την κατάσταση.

Το γεγονός, ακόμα, ότι ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε την παραίτηση του πρωθυπουργού, ενώ συζητείται η κατάθεση πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα αυτό, έφερε την κυβέρνηση μπροστά σε νέα δεδομένα. Είναι χαρακτηριστικό ότι, χθες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας στα σχετικά σενάρια έκανε λόγο για παραλήρημα Τσίπρα προσθέτοντας:« Ας τολμήσει να προβεί σε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης. Εκεί θα τα συζητήσουμε όλα. Όλα!»

Η αλήθεια είναι ότι η αντίδραση της κυβέρνησης είναι αρκετά έντονη, γεγονός που έκανε πολλά κομματικά στελέχη της ΝΔ να σκεφτούν ότι το τριήμερο που θα περάσουν – στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει πράξη την απειλή του και καταθέσει πρόταση δυσπιστίας – θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο.

Παράλληλα, μια σειρά από γεγονότα δείχνουν ότι το Μέγαρο Μαξίμου αναζητά χρόνο για να ανασυνταχθεί, καθώς μέσα από αυτή την ιστορία αναδεικνύονται θέματα τα οποία που μπορούν να φέρουν σοβαρούς τριγμούς στο εσωτερικό του κόμματος.

Έτσι, η κυβέρνηση επέλεξε να ακυρώσει την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών στη Θεσσαλονίκη που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα.

Ακόμα, ο πρωθυπουργός προκειμένου να παραμείνει εκτός κάδρου υποκλοπών, όπως άλλωστε έχει κάνει όλη αυτή την περίοδο, δεν αναμένεται να πάει στην Βουλή, αλλά στην Κρήτη, συνεχίζοντας τις περιοδείες του. Αναλόγως της έκβασης της σημερινής συζήτησης δεν αποκλείεται η περιοδεία από διήμερη να γίνει μονοήμερη.

Επιπροσθέτως, δεν πέρασε απαρατήρητη από κανέναν η σφοδρή επίθεση που έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προς τον πρόεδρο της Αρχής Διασφάλισης του Aπορρήτου των Επικοινωνιών Χρήστο Ράμμο – τον οποίο έχει διορίσει αυτή η κυβέρνηση – κατηγορώντας τον ότι λειτουργεί αγκαλιά με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ό,τι αφορά στην ουσία της υπόθεσης των υποκλοπών, οι πληροφορίες λένε ότι τα ονόματα των προσώπων που υπάρχουν στην έκθεση Ράμμου είναι έξι και οι πέντε από αυτούς συνδέονται με τα εξοπλιστικά θέματα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στην έκθεση αναφέρονται τα πρόσωπα για τα οποία η εφημερίδα Documento ισχυριζόταν ότι βρίσκονται υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ. Μιλάμε για τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο, τον πρώην αρχηγό ΓΕΣ Χαράλαμπο Λαλούση, δύο στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Eξοπλισμών και τον αντιναύαρχο εν αποστρατεία Αλέξανδρο Διακόπουλο, ο οποίος είναι πρώην σύμβουλος του πρωθυπουργού. Ο έκτος είναι ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, για τον οποίο υπήρχαν σχετικές αποκαλύψεις – ότι τον παρακολουθούσε η ΕΥΠ- από την ώρα που ξέσπασε το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός είχε διαβεβαιώσει ότι δεν υπήρχε παρακολούθηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ λέγοντας: «Μα είναι δυνατόν εγώ να παρακολουθούσα τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων».

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της ιστοσελίδας EURACTIV, «η επιτροπή PEGA του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αναμένεται να καλέσει την ελληνική κυβέρνηση να προστατεύσει την ανεξαρτησία της ΑΔΑΕ και να ρίξει φως στο λεγόμενο «ελληνικό Watergate».

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...