Ο Γιώργος Ρουπακιάς, ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, αποφυλακίζεται

Κανένα σχόλιο

Αποφυλακίζεται στις 18 Μαρτίου ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσας, ο Γιώργος Ρουπακιάς, λόγω παρέλευσης του ανώτατου, εκ του νόμου, επιτρεπτού ορίου προσωρινής κράτησης.

Με βούλευμα του συμβουλίου Εφετών της Αθήνας (260/2016) αποφυλακίζεται ο Γιώργος Ρουπακιάς, ο οποίος στις 18 Σεπτεμβρίου του 2013 μαχαίρωσε θανάσιμα, στο Κερατσίνι, τον 34χρονο μουσικό Παύλο Φύσσα και είχε προφυλακιστεί για τη δολοφονία – την οποία έχει ομολογήσει – αλλά και για σειρά άλλων αδικημάτων.

Όπως αναφέρεται στο βούλευμα:

"Sponsored links"

Ο Γ. Ρουπακιάς, βασικός κατηγορούμενος πλέον στη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, αποφυλακίζεται με τους εξής περιοριστικούς όρους:

  • Κατ’ οίκον περιορισμός υπό 24ωρη αστυνομική φύλαξη. Στον κατηγορούμενο επιτρέπεται μόνο η μετάβασή του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων κατά τις ήμερες που διενεργείται η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής και μόνο με αστυνομική συνοδεία και
  •  Απαγόρευσή εξόδου από τη χώρα.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς, συμπληρώνει στις 18 Μαρτίου 30 μήνες στην φυλακή καθώς παραμένει προσωρινά κρατούμενος από τις 20 Σεπτεμβρίου 2013 με ένταλμα της 6ης ανακρίτριας Πειραιά, ενώπιον της οποίας απολογήθηκε για την δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα τη νύχτα της 18ης Σεπτεμβρίου 2013, στο Κερατσίνι.

Σε βάρος του εκδόθηκε ωστόσο και δεύτερο ένταλμα προσωρινής κράτησης για την κατηγορία της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, το οποίο έχει ανώτατο όριο προφυλάκισης 12 μήνες που άρχισαν να “μετρούν” μετά τη συμπλήρωση των 18 μηνών του πρώτου εντάλματος.

Ο κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία από πρόθεση Γιώργος Ρουπακιάς, σύμφωνα με τη δικογραφία για την δράση της εγκληματικής οργάνωσης που δικάζεται από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, φαίνεται να υπήρξε ενεργό και δραστήριο μέλος της Χρυσής Αυγής με υψηλή θέση στην Τοπική οργάνωση της Νίκαιας. Ο ίδιος χαρακτηρίζει την εμπλοκή του με ενέργειες και δράσεις της Χρυσής Αυγής ως “απλή υποστήριξη στο κόμμα”.

Υπενθυμίζεται ότι συγκατηγορούμενοι του Ρουπακιά στην δικογραφία για τον βίαιο θάνατο του Παύλου Φύσσα είναι ο Ιωάννης Καζαντζόγλου, στέλεχος της Τοπικής Νίκαιας που έχει υποδειχθεί από μάρτυρες ως συνεπιβάτης στο αυτοκίνητο του Γ. Ρουπακιά το βράδυ του φόνου, ο οποίος κατηγορείται για άμεση συνέργεια στη δολοφονία. Κατηγορούμενοι επίσης για απλή συνέργεια στην δολοφονία είναι οι: Ιωάννης Άγγος, Αναστάσιος-Μάριος Αναδιώτης, Γεώργιος Δήμου, Ελπιδοφόρος Καλαρίτης, Ιωάννης Βασίλειος Κομιανός, Κωνσταντίνος Κορκοβίλης, Αναστάσιος Μιχάλαρος, Γεώργιος Πατέλης γραμματέας της ΤΟ Νίκαιας, πυρηνάρχης της οργάνωσης, Σταύρος Σαντοριναίος, Γεώργιος Σκάλκος, Γέωργιος Σταμπέλος, Γεώργιος-Χρήστος Τσακανίκας, Λέων Τσαλίκης, Αθανάσιος και Νικόλαος Τσόρβας και Αριστοτέλης Χρυσαφίτης.

Η αποφυλάκιση Ρουπακιά ήταν ένα “στοίχημα” που τέθηκε αρκετές φορές και από τους γονείς του μουσικού και από Έδρας στην δίκη της ηγετικής ομάδας και των μελών της Χρυσής Αυγής, που ξεκίνησε στις 20 Απριλίου.

Σημειώνεται ότι η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής βρίσκεται στην παρούσα φάση στο στάδιο της εξέτασης μαρτύρων σε σχέση με τη δολοφονία του 34χρονου μουσικού.

Την ίδια στιγμή, όμως, δεν διεξάγεται καθημερινά ακροαματική διαδικασία, καθώς οι δικηγόροι κάνουν αποχή διαρκείας, λόγω του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Ωστόσο για πολλούς ήταν αναμενόμενη καθώς η υπόθεση της Χρυσής Αυγής, λόγω του τεράστιου όγκου των στοιχείων, του αριθμού των κατηγορουμένων, των μαρτύρων και των δικηγόρων, ήταν ιδιαίτερη και δεν επρόκειτο να ολοκληρωθεί σε μερικούς μήνες ακόμη κι αν διεξαγόταν κάθε μέρα.

"Sponsored links"

newpost.gr

 

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις