22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ο “γολγοθάς” των εμβολιασμών για χιλιάδες ηλικιωμένους στην Κρήτη – Αναγκαία η άμεση λειτουργία εμβολιαστικών κέντρων σε απομακρυσμένες περιοχές

Ημερομηνία:

Μεγαλώνει η ανησυχία χιλιάδων πολιτών και πληθαίνουν οι αντιδράσεις θεσμικών εκπροσώπων στην Κρήτη και κυρίως στα νότια και την ενδοχώρα για το θέμα των εμβολιασμών, καθώς συνεχίζουν να μην λειτουργούν στις απομακρυσμένες περιοχές του νησιού τα εμβολιαστικά κέντρα.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα κάθε ημέρα που περνά να αυξάνει ο κίνδυνος μεγαλύτερης διασποράς του κορωνοϊού αλλά και η ταλαιπωρία ηλικιωμένων και ευάλωτων πολιτών που αναγκάζονται να διανύσουν καθημερινά μεγάλες αποστάσεις προκειμένου να εμβολιαστούν.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε συνεργασία με Δημάρχους έχουν θέσει έγκαιρα το πρόβλημα την Πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ζητώντας την άμεση παρεμβασή της και την λειτουργία των εμβολιαστικων κέντρων.

“Είναι απαράδεκτο, λένε τοπικοί φορεις, να μην λειτουργούν τόσο διάστημα εμβολιαστικά κέντρα στις απομακρυσμένες περιοχές και να ταλαιπωρούνται χιλιάδες άνθρωποι ηλικιωμένοι, άρρωστοι, να μεταφέρονται απο την μια άκρη του Νομού στην άλλη και να κινδυνεύουν να μολυνθούν με κορωνοϊό απο τον συνωστισμό. Να ενημερωθούμε γιατί δεν ανοίγουν τα κέντρα. Ζητούμε άμεσες αποφάσεις, άμεσες λύσεις.”

Παρέμβαση Αρναουτάκη στον Βασίλη Κοντοζαμάνη

Την άμεση λειτουργία εμβολιαστικών κέντρων με έμφαση τις απομακρυσμένες περιοχές της Κρήτης ζήτησε από το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, επισημαίνοντας παράλληλα τα προβλήματα που παρατηρούνται στην εμβολιαστική διαδικασία στο νησί.

Το πρόβλημα συνεχώς οξύνεται και ζητούνται άμεσες λύσεις.

Οι τηλεφωνικές επικοινωνίες στο Υπ.Υγείας είναι συνεχείς, ενώ σε κάθε ευκαιρία οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Ο κ. Αρναουτάκης, με επιστολή του στον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, στον Γεν. Γραμμ. Πρωτοβάθμιας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους και την εθνική επιτροπή εμβολιασμών, ζήτησε ήδη την ικανοποίηση των αιτημάτων Δημάρχων και φορέων της Κρήτης και από τις 4 Περιφερειακές Ενότητες, για την λειτουργία των εμβολιαστικών κέντρων ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, οι κίνδυνοι μετάδοσης της Covid-19 αλλά και να αντιμετωπιστεί η ταλαιπωρία που παρατηρείται στην μεταφορά ηλικιωμένων και ευάλωτων πολιτών σε περιοχές όπου λειτουργούν εμβολιαστικά κέντρα.

Αναλυτικά. στην επιστολή του ο Περιφερειάρχης αναφέρει:

«Αναφορικά με την εμβολιαστική διαδικασία στη Κρήτη, σας παρακαλώ να εξετάσετε τη δυνατότητα ικανοποίησης των αιτημάτων Δημάρχων και φορέων της Κρήτης, για την άμεση λειτουργία εμβολιαστικών κέντρων στις απομακρυσμένες περιοχές του νησιού μας. Στόχος μας είναι να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και οι κίνδυνοι μετάδοσης του COVID-19, αλλά και να αντιμετωπιστεί η ταλαιπωρία που παρατηρείται στην μεταφορά ηλικιωμένων και ευάλωτων πολιτών σε μακρινές περιοχές, όπου λειτουργούν εμβολιαστικά κέντρα.

Από τους Δημάρχους και τους φορείς οι οποίοι καταγράφουν τις τοπικές ανάγκες και εκφράζουν το αίτημα των τοπικών κοινωνιών, κρίνεται αναγκαία η άμεση λειτουργία εμβολιαστικών κέντρων στην Κάντανο του Δήμου Καντάνου- Σελίνου, στο Δήμο Σφακίων Χανίων, στο Σπήλι Δήμου Αγ. Βασιλείου Ρεθύμνου, στα Ανώγεια Ρεθύμνου, στο Δήμο Βιάννου, στο Τυμπάκι του Δήμου Φαιστού, στην Αγ. Βαρβάρα του Δήμου Γόρτυνας, στις Αρχάνες και στον Χάρακα του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων, στο Αρκαλοχώρι του Δήμου Μινώα, στο Τζερμιάδο Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, στους Δήμους Ιεράπετρας και Σητείας».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

100 φωνές τραγουδούν για τον Μάνο Λοΐζο

Η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακές Ενότητες Χανίων & Ρεθύμνου,...

Η συγγραφέας Ουλρίκε Ράιλανς στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Το Ινστιτούτο Γκαίτε, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης...