Ο Δήμος Αποκόρωνα, ο μόνος Δήμος της Κρήτης που στηρίζει τους εργαζόμενους

Κανένα σχόλιο

Παλιότερα, δε θα αποτελούσε είδηση όμως σήμερα, προκαλεί εντύπωση.

Ειναι συνηθισμένο φαινομενο οι δήμοι να εκφράζουν μέσω ψηφισμάτων θέση για θέματα που απασχολούν την κοινωνία, ομως τα τελευταια χρόνια όλο και πιο σπάνια πέρνουν θέση για τα εργασιακά ζητήματα που αφορούν και την πλειοψηφία των πολιτών.

Πιο πρόσφατα θυμόμαστε την απόφαση του Δήμου Ηρακλείου να στηρίξει τις απεργιακές κινητοποιήσεις τον Φεβρουάριο του 2016 αλλά και το ψήφισμα του Δήμου Ιεράπετρας με αφορμή την απεργία των ναυτεργατών οπου ζητούσε την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

"Sponsored links"

Στα Χανιά όμως, τα τελευταία χρόνια επικρατεί σιωπή. Αυτή τη σιωπή έσπασε ο Δήμαρχος Αποκορώνου με Δημαρχο τον Χαράλαμπο Κουκιανάκη ο οποίος με ψηφισμα εκφράζεται ενάντια στην κατάργηση του 8ωρου που επιφέρει ο νόμος Χατζηδάκη ενω εκφράζει την υποστήριξή του στην απεργιακή κινητοποίηση της 10ης Ιουνη και καλεί τους δημότες να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς στις 10 το πρωί.

Επίσης, στο ψήφισμα γίνεται λόγος στην αναγκη ουσιαστικής προστασίας της πρωτης κατοικίας ζητώντας την κατάργηση σχετικών νόμων που επιτρέπουν τους πλειστηριασμούς.

Ας ελπίσουμε ότι και άλλοι δήμοι θα ακολουθήσουν το παράδειγμα του Δήμου Αποκορώνου και του Δήμαρχου Χαράλαμπου Κουκιανάκη, στηρίζοντας πρώτα και κύρια τους δημότες τους, οι οποίοι στη συντριπτική πλειοψηφία τους – ας μην το ξεχνάνε – ειναι εργαζόμενοι, υπάλληλοι, άνεργοι.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live