Ο Δήμος Κισσάμου σχετικά με το Πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»

Κανένα σχόλιο

Ανακοίνωση Δήμου Κισσάμου:

Ως γνωστό, το Πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» στο Δήμο Κισσάμου, υλοποιείται εν μέρει από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Κισσάμου για τις ανάγκες της Δ.Ε. Ιναχωρίου και από την Ιερά Μητρόπολη Κισσάμου και Σελίνου καλύπτοντας τις ανάγκες των ωφελούμενων στα υπόλοιπα  χωρικά όρια του δήμου μας.

Το προσωπικό του Προγράμματος και των δύο ως άνω νομικών προσώπων, σύμφωνα με το άρθρο 38 παρ. 1 του Ν. 4735/2020 (ΦΕΚ 197/τεύχ. Α/12-10-2020), εργάζεται και συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες του με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου, έως τον διορισμό (με δημοσίευση σε ΦΕΚ) όσων εργαζομένων εξ αυτού είναι διοριστέοι από την προκήρυξη 4Κ/2020 του ΑΣΕΠ.

"Sponsored links"

Επομένως, οι εργαζόμενοι του προγράμματος που συμπεριλαμβάνονται στους πίνακες των διοριστέων της 4Κ/2020, θα προσληφθούν το επόμενο διάστημα ως μόνιμο προσωπικό στο Δήμο Κισσάμου και προς τούτο, έχουν ήδη ξεκινήσει οι απαιτούμενες διαδικασίες.

Το προσωπικό του Προγράμματος που εργάζεται στα νομικά πρόσωπα του δήμου (και μόνο) και δεν συμπεριλαμβάνεται στους οριστικούς πίνακες των διοριστέων, σύμφωνα με τις παρ. 1 και 2 του άρθρου 77 του Ν.5027/2023 (ΦΕΚ 48/τευχ. Α/02-03-2023), μεταφέρεται στο δήμο και συνεχίζει να εργάζεται στο Πρόγραμμα, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου έως και 24 μήνες με δυνατότητα παράτασης.

Στη συνέχεια του άρθρου 77 στην παρ. 3, αναφέρεται ότι από 1/1/2023, οι δήμοι θα χρηματοδοτηθούν από το ΥΠΕΣ ώστε να επιχορηγήσουν τα νομικά τους πρόσωπα (και μόνο) για την κάλυψη όλων των δαπανών του Προγράμματος (συμπεριλαμβανομένης και της μισθολογικής δαπάνης όλων των εργαζόμενων διοριστέων και μη). Η χρηματοδότηση αυτή, αφορά στο διάστημα που μεσολαβεί από 1/1/2023 έως και την πρόσληψη των διοριστέων.

Όπως διαπιστώνεται, εκ παραδρομής, στο  άρθρο 77 δεν αναφέρονται, πλην των νομικών προσώπων των δήμων και τα τρίτα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) που διαχειρίζονται και υλοποιούν απ’ αρχής το Πρόγραμμα ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, όπως είναι η Ιερά Μητρόπολη Κισσάμου και Σελίνου.

Προκειμένου να διορθωθεί η παράλειψη αυτή, ο Δήμος Κισσάμου έχει ήδη αποστείλει στις αρμόδιες δ/νσεις Προσωπικού και Επιχορηγήσεων του ΥΠΕΣ, τα υπ’ αριθ. 2335/03-03-2023 και 2349/06-03-2023 έγγραφα και έχει προβεί σε σχετικές ενέργειες ώστε να τροποποιηθεί το άρθρο 77 του Ν. 5027/2023 και να συμπεριληφθεί (ως τρίτο ΝΠΔΔ) και η Ιερά Μητρόπολη Κισσάμου και Σελίνου.

Το αίτημα του δήμου Κισσάμου όπως διατυπώνεται στα παραπάνω έγγραφα είναι, με την τροποποίηση αυτή, ο δήμος να μπορέσει νομίμως να χρηματοδοτήσει την Ιερά Μητροπόλη Κισσάμου και Σελίνου ώστε να καλύψει το τρέχον διάστημα (από 1/1/2023 έως τον μόνιμο διορισμό των εργαζομένων) όλες τις δαπάνες του προγράμματος (συμπεριλαμβανομένης και της μισθοδοσίας όλων των εργαζόμενων του), καθώς και να υποχρεωθεί ο δήμος να απασχολήσει με σύμβαση ΙΔΟΧ το μη διοριστέο προσωπικό και της ΙΜΚΣ (έως και 24 μήνες με δυνατότητα παράτασης, όπως ήδη ορίζει το άρθρο 77 παρ. 2 του Ν. 5027/2023 μόνο όμως για το προσωπικό των νομικών προσώπων του δήμου).

Εντωμεταξύ, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, οι υπηρεσίες του Δήμου Κισσάμου, προχωρούν ήδη τις απαιτούμενες ενέργειες για την πρόσληψη των διοριστέων της προκήρυξης 4Κ/2020 ως μόνιμο προσωπικό στο δήμο μας, ώστε να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό η νόμιμη διαδικασία.

Το ζητούμενο είναι και αυτό προσπαθούμε από πλευράς Δήμου Κισσάμου, η συνεχής υλοποίηση του Προγράμματος «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» με κάθε νόμιμο τρόπο και αδιαλείπτως η εξυπηρέτηση και κάλυψη των αναγκών των ωφελούμενων δημοτών μας.

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live