16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ο Δήμος Σφακίων ετοιμάζεται να κινηθεί νομικά ενάντια στη ΔΕΗ για τις διακοπές ρεύματος

Ημερομηνία:

Μεγάλο είναι το πρόβλημα στο Δήμο Σφακίων από τις συνεχείς διακοπές ρεύματος. Όπως σημειώνει σε σχετικό δελτίο τύπου ο Δήμος Σφακίων το τελευταίο χρονικό διάστημα,  η παραμικρή ήπια βροχόπτωση προκαλεί συνεχές διακοπές ρεύματος οι οποίες διαρκούν από λίγα λεπτά ως και αρκετές ώρες. Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα για τους δημότες αλλά και τις επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με το κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα “η δημοτική αρχή είναι διατεθειμένη  να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για την διασφάλιση της ποιότητας ζωής των δημοτών της”.

Πιο αναλυτικά στην ανακοίνωση σημειώνονται τα εξής:

Οι απροειδοποίητες αυτές διακοπές ρεύματος δημιουργούν σοβαρά προβλήματα και κατά συνέπεια την οικονομική επιβάρυνση και ζημία στους κατοίκους και δημότες του Δήμου μας.

Από την πολύωρη διακοπή ρεύματος επέρχονται ζημιές σε αντλιοστάσια ύδρευσης και άρδευσης ,στο δημοτικό φωτισμό ,σε οικιακές συσκευές ,σε ποιμνιοστάσια, σε φωτοβολταϊκά πάρκα ,σε εξοπλισμό επιχειρήσεων. Επίσης είναι επικίνδυνο για τους ασθενείς που εξαρτώνται από συσκευές που λειτουργούν με ρεύμα και κάθε διακοπή είναι δυνητικά επικίνδυνη για τη ζωή τους.

Είναι προφανές ότι η δυσλειτουργία οφείλεται σε τεχνικά υποβαθμισμένο και κακά συντηρημένο δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας στο Δήμο μας και το φαινόμενο αυτό ξεφεύγει πλέον των ορίων των συνήθων βλαβών.

Η δημοτική αρχή είναι διατεθειμένη  να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για την διασφάλιση της ποιότητας ζωής των δημοτών της.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πλήρωσε μεγαλοεπιχειρηματίας την εγγύηση αξιωματούχου του ΟΣΕ;

του Μανώλη Κοττάκη Με τον καπετάνιο του πλοίου, ο οποίος...

Απέραντη θλίψη στα Ανώγεια την 49χρονη μητέρα που “έσβησε” ξαφνικά

Βαθύτατη θλίψη σκόρπισε σήμερα στα Ανώγεια η είδηση του πρόωρου και...

Βοήθεια από την Κρήτη για τους γύπες της ηπειρωτικής Ελλάδας

Τρεις νεαροί γύπες με προέλευση από την Κρήτη απελευθερώθηκαν...