15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Χανιά: Οι “Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών” για την “βάναυση και εξευτελιστική συμπεριφορά αστυνομικών με πολιτικά ενάντια σε μαθητή Λυκείου”

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα οι “Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών” αναφέρονται στο περιστατικό όπου άνδρες της Ασφάλειας προχώρησαν στη σύλληψη μαθητή λυκείου που συμμετείχε στην πορεία για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο στα Χανιά.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Βάναυση και εξευτελιστική συμπεριφορά αστυνομικών με πολιτικά ενάντια σε μαθητή Λυκείου μετά την πορεία της 6 Δεκέμβρη καταγγέλθηκε από τους γονείς του και από το 15μελές του 3ου ΓΕΛ Χανίων. Όπως καταγγέλθηκε χωρίς καμιά αφορμή πέρασαν χειροπέδες στο μαθητή και τον ξυλοφόρτωσαν.

Το γεγονός αυτό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά ωμών βιαιοτήτων των δυνάμεων καταστολής και δεν αποτελεί μεμονωμένη «αυθαιρεσία». Δεν είναι λίγοι οι φοιτητές στην Αθήνα που έχουν πάει χειρουργείο με σπασμένα χέρια ή χτυπήματα στο κεφάλι.

Το χτύπημα των φοιτητών στην ΑΣΟΕΕ από τα ΜΑΤ, οι ξυλοδαρμοί αγωνιστών ή και περαστικών «επειδή…… κοίταξαν!!!! προς τους αστυνομικούς, το ξεγύμνωμα διαδηλωτών, η εισβολή της αστυνομίας σε χώρους διασκέδασης , η φασιστικοποίηση που επιδιώκεται να επιβληθεί σε κάθε έκφραση της πολιτικής ζωής φανερώνουν το τι σημαίνει «νόμος και τάξη». Η κατάργηση του άσυλου, οι αντεργατικοί νόμοι , το φακέλωμα των σωματείων, η απαγόρευση της απεργίας, ο νόμος για τις διαδηλώσεις που προωθεί η κυβέρνηση αποκαλύπτουν τον πραγματικό στόχο αυτής της πολιτικής. Στοχεύουν στην τρομοκράτηση της νεολαίας και του λαού, επειδή γνωρίζουν ότι η βάρβαρη πολιτική τους θα γεννήσει αντιστάσεις και ο λαός θα παλέψει για τη ζωή του.

Γνωρίζουν πολύ καλά ότι η νέα γενιά δεν θα δεχτεί να της πετσοκόψουν τα όνειρα, θα παλέψει ενάντια στους νέους ταξικούς φραγμούς στις σπουδές που φέρνουν τα μέτρα Κεραμέως για το Λύκειο και τα Πανεπιστήμια, ενάντια στην εργασιακή βαρβαρότητα που επιβάλλουν ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια οι κυβερνήσεις, για αυτό έχουν εξαπολύσει αυτό το όργιο καταστολής και επίδειξης δύναμης απέναντι στον εχθρό λαό.

Μόνο η οργανωμένη μαζική πάλη λαού και νεολαίας μπορεί να αντισταθεί στην κρατική βία και καταστολή. Στους δρόμους του αγώνα για τα δικαιώματα μας σπάμε το κλίμα τρομοκρατίας που θέλουν να επιβάλλουν το σύστημα και η κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ