16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ο δήμος του Άμστερνταμ διαγράφει τα χρέη των νέων ενηλίκων και τους δίνει και 750 ευρώ: “Τα χρέη προκαλούν στους νέους πολύ άγχος”

Ημερομηνία:

Ο δήμος του Άμστερνταμ θα εξαγοράσει όλα τα χρέη όσων ενηλίκων από 18 έως 34 δυσκολεύονται να βρουν δουλειά ή να σπουδάσουν και θα τους δώσει και από 750 ευρώ, για να μην έχουν έξτρα πίεση.

Σε μια προσπάθεια να βοηθήσει όσους νεαρούς ενήλικες δυσκολεύονται να βρουν δουλειά ή να σπουδάσουν, ο δήμος του Άμστερνταμ διαγράφει όλα τα χρέη τους, προκειμένου να τους απελευθερώσει από έξτρα πίεση!

Αυτή η προοδευτική πρωτοβουλία έρχεται, δε, καθώς παρατηρείται μια αύξηση του δανεισμού στις ηλικίες 18 με 34 στις Κάτω Χώρες -κάτι, άλλωστε, που συμβαίνει σε ολόκληρη την Ευρώπη και ειδικά στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ήδη, ο δήμος βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, τις διάφορες τράπεζες δηλαδή, ώστε να εξαγοράσει τα χρέη, τα οποία στη συνέχεια θα μεταβιβαστούν σε δημοτική τράπεζα.

Και έχει και συνέχεια…

Οι πιστωτές, για να σταθούν πραγματικά στα πόδια τους, θα λάβουν και 750 ευρώ, προκειμένου να μεταβιβάσουν το χρέος τους στην τράπεζα του δήμου!

Φυσικά, το μεγαλύτερο μέρος -ή και ολόκληρο- θα ακυρωθεί αν συμμετάσχουν επιτυχώς σε προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Η διαδικασία αποπληρωμής θα ξεκινήσει τον Φλεβάρη και κάθε νέος θα λαμβάνει καθοδήγηση από έναν ειδικό για το πώς να πετύχει αυτή την καινούργια αρχή.

Όπως λέει η αναπληρώτρια δήμαρχος της πόλης: «Τα χρέη προκαλούν στους νέους πολύ άγχος, σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα αρκούν για να ”καθορίσουν” το μέλλον τους, αλλά και αποφάσεις σημαντικές που θα πάρουν».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πλήρωσε μεγαλοεπιχειρηματίας την εγγύηση αξιωματούχου του ΟΣΕ;

του Μανώλη Κοττάκη Με τον καπετάνιο του πλοίου, ο οποίος...

Απέραντη θλίψη στα Ανώγεια την 49χρονη μητέρα που “έσβησε” ξαφνικά

Βαθύτατη θλίψη σκόρπισε σήμερα στα Ανώγεια η είδηση του πρόωρου και...

Βοήθεια από την Κρήτη για τους γύπες της ηπειρωτικής Ελλάδας

Τρεις νεαροί γύπες με προέλευση από την Κρήτη απελευθερώθηκαν...