Ο Δήμος Χανίων στηρίζει τις εργαζόμενες στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Κανένα σχόλιο

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων κατά τη συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε στις 19/10/2022, με την υπ΄ αριθμ. 249 ομόφωνη Απόφασή του εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα αναφορικά με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Στο εν λόγω ψήφισμα επισημαίνεται χαρακτηριστικά:

«Εξ αφορμής του θέματος της ακύρωσης, από το ΣΤΕ της μοριοδότησης των ήδη εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» για το 50% των θέσεων, το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων, αναλογιζόμενο το μείζον πρόβλημα που θα προκύψει από τη μη υλοποίηση της μονιμοποίησης των εργαζομένων στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”, εκφράζει την πλήρη συμπαράστασή του προς τις εργαζόμενες του εν λόγω προγράμματος.

"Sponsored links"

Πρόκειται για επαγγελματίες με εμπειρία και σχέση σταθερή και ουσιαστική με τους ωφελούμενους, οι οποίες ιδιαιτέρως κατά την περίοδο της υγειονομικής κρίσης κράτησαν ζωντανό το κύτταρο της κοινωνίας μας.

Παράλληλα, η απομάκρυνσή τους από την κοινωνική μέριμνα του Δήμου θα ζημιώσει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Είναι κατάφωρα άδικο, οι ως άνω εργαζόμενες να βρίσκονται ένα βήμα πριν τη μονιμοποίησή τους, αφού είχαν ήδη βγει τα οριστικά αποτελέσματα και μετά την απόφαση του ΣΤΕ να μένουν εκτός, ενώ με νομοθετική ρύθμιση θα μπορεί να δοθεί λύση στο μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα, που προκύπτει.

Πρόσθετα, αποφασίζει ομοφώνως, την αποστολή του παρόντος ψηφίσματος στην ΚΕΔ και ζητά από τον Πρόεδρό της την ανάληψη άμεσων πρωτοβουλιών προς κάθε αρμόδια πολιτική αρχή».

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live