“Ο Δελαστίκ τελικά είχε δίκιο”: Ο εμπρησμός της Εβραϊκής Συναγωγής στα Χανιά, η Χρυσή Αυγή και οι βάσεις της Σούδας

Κανένα σχόλιο

Με αφορμή τον θάνατο του Γιώργου Δελαστίκ αλλά και τη δίκη της Χρυσής Αυγής, μία πολύ περίεργη ιστορία επανέφερε στη μνήμη μας ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χανίων κ. Γιάννης Κυριακάκης. Την ιστορία του εμπρησμού της Εβραϊκής Συναγωγής στα Χανιά τον Γενάρη του 2010.

Είναι μία περίοδος όπου οι επιθέσεις των φασιστών της Χρυσής Αυγής  στα Χανιά εις βάρος ανυπεράσπιστων μεταναστών αλλά και ενάντια σε αναρχικούς, αριστερούς και πολίτες που συμμετέχουν σε συνδικαλιστικούς φορείς και κοινωνικούς χώρους πληθαίνουν και έτσι πολλοί έσπευσαν να αποδώσουν τον εμπρησμό στους φασίστες της Χρυσής Αυγής. Όμως, ο Γιώργος Δελαστίκ αποκάλυψε μία πολύ διαφορετική εικόνα, μίας προβοκάτσιας χωρίς προηγούμενο με εμπλοκή αμερικάνων και βρετανών μέσα από τις βάσεις της Σούδας.

Δείτε τι γράφει ο Γιάννης Κυριακάκης:

"Sponsored links"

Νοέμβρη και Δεκέμβρη του 2009 γίνονται αλλεπάλληλες φασιστικές επιθέσεις στα Χανιά σε βάρος αριστερών, αναρχικών, αλλοδαπών, κοινωνικών χώρων ακόμη και κατοικιών. Κάποιες κάνει η Χρυσή Αυγή κι άλλες μια ομάδα νεαρών που καθοδηγεί ένας φασίστας ιδιοκτήτης γυμναστηρίου, που έχει στενές σχέσεις με το Μητσοτακέικο. Στην πόλη υπάρχει ανησυχία, αναβρασμός αλλά και φόβος. Οι φασίστες εξακολουθούν να δρουν στο σκοτάδι και δεν επιλέγουν την ευθεία αντιπαράθεση.

Στις 5 και στις 16 Γενάρη 2010 γίνεται ο διπλός εμπρησμός της εβραϊκής συναγωγής στα Χανιά και όλοι υποπτεύονται τη Χρυσή Αυγή. Μιλούν για ναζιστική επίθεση ακόμη και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ με αφορμή το γεγονός κάνει λόγο για αντισημιτισμό στην Ελλάδα. Η Γουολ Στριτ Τζέρναλ το κάνει πρωτοσέλιδο. Η ΧΑ το διαψεύδει κι είναι άξιο απορίας πως οι ναζιστικές κότες χτύπησαν ισραηλινό στόχο ενώ μέχρι τότε χτυπούσαν μόνο όποιον ήταν του “χεριού” τους.

Σε λίγες μέρες οι κάμερες από γειτονικά καταστήματα αποκαλύπτουν τους δράστες: 2 Αμερικανοί, 2 Βρετανοί κι ένας Έλληνας. Ο Γιώργος Δελαστίκ αποκαλύπτει τη σχέση τους με τη Βάση της Σούδας, γράφει ότι οι 2 Αμερικάνοι δουλεύουν στη Βάση, ο ένας Βρετανός ήταν εκπαιδευτής κι ότι το μόνιμο κλιμάκιο της Μοσάντ στα Χανιά έκανε μεγάλη γκάφα ξεσκεπάζοντας τους ΝΑΤΟϊκούς δράστες. Γράφει στο Έθνος στις 25/1/2010: “Όπως αποδεικνύεται από τις λήψεις καμερών επιτήρησης καταστημάτων που βρίσκονται στον ίδιο δρόμο με τη συναγωγή, δράστης του πρώτου εμπρησμού ήταν ο ένας από τους δύο Αμερικανούς με συνεργούς τούς υπόλοιπους τέσσερις, ενώ δράστης του δεύτερου εμπρησμού ήταν ο μεγαλύτερος σε ηλικία από τους δύο Βρετανούς (33 ετών, ενώ ο δεύτερος είναι 23) με τους υπόλοιπους να φυλάνε τσίλιες!

Οι δύο Αμερικανοί φυγαδεύτηκαν αμέσως στο εσωτερικό της βάσης τους και ενδεχομένως να έχουν ήδη μεταφερθεί εκτός Ελλάδας, ενώ κλιμάκιο της αμερικανικής πρεσβείας έσπευσε αμέσως στα Χανιά για να κουκουλώσει την υπόθεση και να υποβαθμίσει όσο το δυνατόν περισσότερο την αναφορά στους Αμερικανούς δράστες από τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης.”

Οι περισσότεροι αντιφασίστες κάνουν λόγο για τις γνωστές προβοκατορολογίες και πρακτορολογίες Δελαστίκ και τον λούζουν με απίστευτους χαρακτηρισμούς. Όταν μετά από καιρό τον συναντώ στην Αθήνα και του επισημαίνω -κάπως επιθετικά- ότι οι πάντες στα Χανιά πιστεύουν ότι τον εμπρησμό έκαναν φασίστες, ο Γιώργος με τη γνωστή αφοπλιστική του ευγένεια μου απαντάει: “Γιάννη αυτή την πληροφόρηση είχα από μια “πηγή” που δεν μ’ έχει “προδώσει” ποτέ. Αλλά πάντα υπάρχει η πιθανότητα λάθους…Θα δούμε”.

Και είδαμε. Η υπόθεση δεν έφτασε ποτέ στις αίθουσες των δικαστηρίων. Τον Αύγουστο του 2010 βγήκε απαλλακτικό βούλευμα για όλους τους κατηγορούμενους! Τι κι αν τους έδειχνε το βίντεο να καίνε τη συναγωγή; Τι κι αν νωρίτερα το Ισραήλ είχε σηκώσει τον κόσμο στο πόδι; Τι κι αν η αμερικάνικη πρεσβεία έδειξε έντονο ενδιαφέρον; Οι αποτρόπαιες πράξεις έμειναν ατιμώρητες!

Στις επόμενες κρίσεις ο τότε αστυνομικός διευθυντής Χανίων αποστρατεύθηκε παρά το “νεαρό” της ηλικίας του και τις φημολογούμενες ικανότητες του. Οι κακές γλώσσες λέγανε ότι έχωνε πολύ τη μύτη του στην υπόθεση της συναγωγής. Η αμερικανική Βάση στα Χανιά είναι κράτος εν κράτει.Το κλιμάκιο της Μοσάντ ζει και βασιλεύει στη μικρή μας πόλη.

Κι ο Δελαστίκ τελικά είχε δίκιο.

Image may contain: 1 person, eyeglasses and closeup

"Sponsored links"

Ολόκληρο το αποκαλυπτικό άρθρο που δημοσιεύτηκε στο “ΕΘΝΟΣ” στις 26 Ιανουαρίου του 2010:

«Σοβαρότατες πολιτικές διαστάσεις με εξαιρετικά ύποπτες και σκοτεινές πτυχές έχει πάρει πλέον η υπόθεση του διπλού εμπρησμού της εβραϊκής συναγωγής στα Χανιά, στις 5 και στις 17 Ιανουαρίου, με την αποκάλυψη των δραστών της επαίσχυντης πράξης.

Εχει προκληθεί πολιτικός και διπλωματικός σάλος καθώς έγινε γνωστό ότι οι δράστες είναι… δύο Αμερικανοί από τη “διευκόλυνση” (δηλαδή τη βάση) των ΗΠΑ στη Σούδα, δύο Βρετανοί από τη βάση του ΝΑΤΟ εκεί και ένας Ελληνας, ο οποίος έχει σχέση με την τροφοδοσία της νατοϊκής βάσης!

Οπως αποδεικνύεται από τις λήψεις καμερών επιτήρησης καταστημάτων που βρίσκονται στον ίδιο δρόμο με τη συναγωγή, δράστης του πρώτου εμπρησμού ήταν ο ένας από τους δύο Αμερικανούς με συνεργούς τους υπόλοιπους τέσσερις, ενώ δράστης του δεύτερου εμπρησμού ήταν ο μεγαλύτερος σε ηλικία από τους δύο Βρετανούς (33 ετών, ενώ ο δεύτερος είναι 23) με τους υπόλοιπους να φυλάνε τσίλιες!

Οι δύο Αμερικανοί φυγαδεύτηκαν αμέσως στο εσωτερικό της βάσης τους και ενδεχομένως να έχουν ήδη μεταφερθεί εκτός Ελλάδας, ενώ κλιμάκιο της αμερικανικής πρεσβείας έσπευσε αμέσως στα Χανιά για να κουκουλώσει την υπόθεση και να υποβαθμίσει όσο το δυνατόν περισσότερο την αναφορά στους Αμερικανούς δράστες από τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης.

Οι Αμερικανοί απαιτούν για τον σκοπό αυτόν τη συνεργασία της ελληνικής αστυνομίας, στην οποία άλλωστε οι υπεύθυνοι της αμερικανικής βάσης αρνήθηκαν να δώσουν τα ονόματα των δραστών. Εννοείται ότι η τοπική ΕΛ.ΑΣ. έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά και το θέμα χειρίζεται απευθείας το υπουργείο Δημόσιας Τάξης λόγω του εκρηκτικού πολιτικού χαρακτήρα του θέματος.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τους δύο Βρετανούς. Οι αρχικές πληροφορίες τούς φέρνουν ως εκπαιδευτές της ειδικής μονάδας Ναυτικής Αποτροπής του ΝΑΤΟ, αλλά τα τελευταία 24ωρα καταβάλλεται προσπάθεια να παρουσιαστούν ως… εργαζόμενοι σε μπαρ (!) ώστε να υποβαθμιστούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι επικίνδυνες για το Λονδίνο πολιτικές διαστάσεις του θέματος και φυσικά οι δικαιολογημένες αντίστοιχες υποψίες.

Το πιο διασκεδαστικό είναι ότι στην αναγνώριση των δραστών έπαιξε καθοριστικό ρόλο, όπως μεταδίδεται από τα Χανιά, το κλιμάκιο της… ισραηλινής μυστικής υπηρεσίας Μοσάντ που βρίσκεται μόνιμα στην Κρήτη, το οποίο “εισέβαλε” στα γραφεία της ΕΛΑΣ στα Χανιά και απαίτησε απότ ους Ελληνες αστυνομικούς να μαζέψουν το οπτικό υλικό από όλες τις κάμερες των καταστημάτων, βάσει του οποίου όντως αποκαλύφθηκαν οι Αμερικανοί και οι Βρετανοί δράστες, μαζί με τον Ελληνα “τσιλιαδόρο” συνεργάτη τους. Προφανώς τώρα οι Ισραηλινοί πράκτορες θα τραβούν τα μαλλιά τους!

Η αποκάλυψη της ταυτότητας των δραστών κατεξευτέλισε παράλληλα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το οποίο έσπευσε να βγάλει ανακοίνωση προς τους Αμερικανούς πολίτες προειδοποιώντας τους για τον αντισημιτισμό των… Ελλήνων! (…). Παρόμοιο διασυρμό υπέστη και η αμερικανική εφημερίδα “Γουόλ Στριτ Τζέρναλ”, η οποία την Πέμπτη δημοσίευσε ημισέλιδο κατάπτυστο άρθρο με τίτλο “Η ντροπή της σύγχρονης Ελλάδας”, για να καταγγείλει τον υποτιθέμενο αντισημιτισμό των Ελλήνων (…).

Ακρως ενδιαφέρον είναι ότι η αμερικανική εφημερίδα ορίζει ως δήθεν αντισημιτισμό… “τη συνηθισμένη τώρα σύγκριση του Ισραήλ με τους ναζί στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης”! Αποδεικνύεται έτσι ότι όλος αυτός ο θόρυβος αποσκοπεί συν τοις άλλοις στο να πιέσει τα ελληνικά ΜΜΕ να σιωπούν μπροστά στα εγκλήματα που διαπράττουν τα αιμοσταγή στρατεύματα του Ισραήλ σε βάρος αμάχων Παλαιστινίων. Μάταιος ο κόπος των Αμερικανών. Δεν θα το καταφέρουν».

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live