Ο δικός μας Γιάνης

Κανένα σχόλιο

Του Θανάση Καρτερού

Λοιπόν, ας το πάρουν όλοι απόφαση. Τον Γιάνη τον πάμε. Πολύ, μάλιστα. Ξέρετε γιατί; Γιατί δεν τον πάνε αυτοί. Κι όταν λέμε δεν τον πάνε, μαγειρεμένο το λέμε. Το ωμό είναι ότι έχουν πάθει αμόκ. Να τον φάνε δεν τον χορταίνουν. Οι επιθέσεις εναντίον του -οργανωμένες, λυσσόδηκτες, κατινίστικες- έχουν πάρει χαρακτήρα επιδημίας. Ακραίος, αγενής, επιπόλαιος, ταραξίας, οικονομικός τρομοκράτης. Μόνο οι φασίστες χρησιμοποιούσαν και χρησιμοποιούν τέτοια μέσα για να εξοντώσουν ανεπιθύμητα πρόσωπα.

Κι όταν λέμε αυτοί, εννοούμε το σινάφι που μας έχει πιάσει από τον λαιμό. Εξωχώριους ληστές, εγχώριους μπομπολιστές, Γερμανούς υπουργούς, Σλοβάκους αυτουργούς, ΜΜΕ διεθνών οίκων, ΜΜΕ εθνικών μπισμπιρίκων, κυράδες, πασάδες και αγάδες του νεοφιλελεύθερου τζετ σετ. Ακούνε Βαρουφάκης και τρέχουν για σκόρδα. Οργανώνουν συνωμοσίες της Κυριακής, προσεύχονται στις εκκλησίες της διαπλοκής, βλέπουν οπτασίες της φακής. Και παρακαλούν ποιον; Τον Τσίπρα: Πέτα απ’ το ντοβλέτι τον τζαναμπέτη!

"Sponsored links"

Minister-Varoufakis--009

Ας είμαστε επιεικείς όμως. Τι να σου κάνουν κι αυτοί; Αλλιώς έμαθαν. Μετά από κυρίους όπως ο Χαρδούβελης, ο Στουρνάρας, ο Βενιζέλος, που και υπέγραφαν, και μας έγραφαν, να μπλέξουν με κάποιον Γιάνη; Μετά τους λακωνίζοντες, που έσβησαν ακόμα και το μολών και τους αρκούσε το λαβέ, να μπλέξουν με τον ουκ-αν-λάβοις; Μετά τους σοβαρούς να μπλέξουν με τον επιπόλαιο; Μετά τους γκρίζους να μπλέξουν με τον έγχρωμο; Ε, άνθρωποι είναι. Και θα θυμώσουν, και θα τον… σλοβακίσουν.

Κι επειδή ξινίζουμε κι εμείς οι από ‘δώ πότε-πότε με την υπερβολή, την προβολή, ενίοτε και με την περιβολή του, καλό είναι να θυμόμαστε γιατί τον μισούν οι από ‘κεί. Γιατί βοήθησε αποφασιστικά να καταλάβουν εκατομμύρια άνθρωποι το δράμα της Ελλάδας. Γιατί υπήρξε ζωντανή διαφήμιση των ζωντανών δυνάμεων που κυβερνούν αυτή τη στιγμή τη χώρα στη θέση των ζόμπι. Γιατί κέρδισε συμπάθειες για τη χώρα μας ανάμεσα σε κείνους που αντιστέκονται σε όλο τον κόσμο. Και γιατί έβγαλε γλώσσα στη φυλή των Eurogroup.

Γι’ αυτό τον συνοδεύει ένα κύμα συμπάθειας, κυρίως ανάμεσα στους νεότερους. Και γι’ αυτό επίσης, επειδή στην κυβέρνηση δεν τρώνε κουτόχορτο -και ο Τσίπρας δεν τρώει ανθρώπους και μάλιστα με delivery άλλων- θα τον τρώνε, λαϊκιστί, στη μάπα για πολύ ακόμα οι μισούντες τη δικαιοσύνη. Γιάνης και ξερό ψωμί…

koutipandoras.gr

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live