Ο Δ. Ηρακλείου προσφέρει ελαιόλαδο και εργασία στις ευπαθείς ομάδες

Κανένα σχόλιο

Μια σημαντική πρωτοβουλία, μέσω της οποίας άνθρωποι που ανήκουν σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, θα έχουν την ευκαιρία να εργαστούν και ταυτόχρονα να μοιραστούν ποσότητες ελαιολάδου, αναλαμβάνει ο Δήμος Ηρακλείου.  Παράλληλα, από το ελαιόλαδο που θα συγκεντρωθεί, μεγάλη ποσότητα θα μοιραστεί δωρεάν στους δημότες που βρίσκονται σε ανάγκη, μέσω των κοινωνικών υπηρεσίων του Δήμου.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος διαθέτει στο ακίνητο, γνωστό και ως «μετόχι Γρυλλιωνάκη», περίπου 1.300 ελαιόδεντρα που φέτος έχουν βεντέμα.

Η Δημοτική Αρχή αναζήτησε τον καλύτερο δυνατό τρόπο συλλογής και αξιοποίησης του ελαιοκάρπου και κατέληξε στην πρόταση συνεργασίας με τη ΔΕΠΑΝΑΛ, τα κύρια σημεία της οποίας έχουν ως εξής:

"Sponsored links"

  • Η ΔΕΠΑΝΑΛ θα προσλάβει για την συγκομιδή άτομα, τα οποία θα υποδείξει Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, από τους στηριζόμενους στα προγράμματά της.
  • Τα άτομα αυτά θα αμειφθούν κανονικά με ημερομίσθιο από τη ΔΕΠΑΝΑΛ και θα μοιρασθούν ως bonus το 15% του ελαιολάδου το οποίο θα παραχθεί από τον καρπό που θα μαζέψουν, ενώ απώτερος στόχος είναι να αποτελέσουν τον πυρήνα μιας κοινωνικής επιχείρησης.
  • Η ΔΕΠΑΝΑΛ θα κρατήσει όσο ελαιόλαδο αντιστοιχεί στην δαπάνη της συλλογής του ελαιοκάρπου και το υπόλοιπο θα διατεθεί σε συμπολίτες, που το έχουν ανάγκη, πάντα σε συνεργασία με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου.

Η σχετική εισήγηση ψηφίστηκε το απόγευμα της Τετάρτης από το Δημοτικό Συμβούλιου (δια περιφοράς) και πλέον μπαίνει στην φάση της υλοποίησής της.

Με αυτόν τον τρόπο, όπως δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός: «Αξιοποιούμε την περιουσία του Δήμου, κάνοντας ουσιαστική κοινωνική πολιτική, στηρίζοντας και ενεργοποιώντας τους συμπολίτες που βρίσκονται σε πιο δύσκολη θέση».

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Δήμος διαθέτει πολλά ακόμα ελαιόδεντρα και σε άλλες περιοχές, ακόμα και εκτός νομού Ηρακλείου, τα οποία θα αξιοποιηθούν με ανάλογο τρόπο, πάντα με στόχο να ωφεληθούν οι άνθρωποι που το χρειάζονται περισσότερο.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις