29.4 C
Chania
Friday, July 11, 2025

Ο Ισπανός ΥΠΕΞ ζήτησε από την ΕΕ να επιβάλει εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ

Ημερομηνία:

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας Χοσέ Μανουέλ Άλμπαρες ζήτησε σήμερα να επιβληθεί εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ για όσο διάστημα συνεχίζεται ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας και προέτρεψε να επαναληφθούν οι συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

«Είμαστε ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος του Ισραήλ παγκοσμίως, η ΕΕ», δήλωσε ο Άλμπαρες στο Bloomberg TV. «Πρέπει να επιβάλουμε (…) εμπάργκο όπλων, να μην πουλάμε όπλα στο Ισραήλ όσο διάστημα συνεχίζεται αυτός ο πόλεμος», εκτίμησε.

Ο Ισπανός υπουργός είπε ότι θα ήθελε η ΕΕ να ενεργήσει όπως έδρασε μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία το 2022 προκειμένου να προσπαθήσει να επιτευχθεί ειρήνευση.

Παράλληλα ο Άλμπαρες εξέφρασε τη λύπη του για την απουσία ενδείξεων αποκλιμάκωσης στη σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν και ζήτησε να επαναληφθούν «οι διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό ζήτημα».

«Ας σταματήσουμε αυτή την ανταλλαγή πυραύλων», τόνισε.

topontiki.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ζούκερμπεργκ και τα τεράστια ποσά προσλήψεων στην «Υπερνοημοσύνη»

Η Meta Platforms Inc. έχει προσφέρει ασυνήθιστα υψηλές αμοιβές...