Ο καθηγητής Ιολογίας, Γ. Σουρβίνος για τον 1 χρόνο κορωνοϊού στην Κρήτη: Η συγκολητική ουσία της ομάδας μας η αγάπη για το συνάνθρωπο, το αίσθημα προσφοράς και η υπέρβαση του εγώ για το εμείς

Κανένα σχόλιο

Ένας χρόνος έχει περάσει από την ημέρα που ανιχνεύθηκε στο Ιολογικό Εργαστήριο στην Κρήτη, με υπεύθυνο τον καθηγητή Γιώργο Σουρβίνο, το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Κρήτη.

Με αφορμή αυτήν την… επέτειο ο κ. Σουρβίνος ανάρτησε στα social media όλα όσα έζησαν οι άνθρωποι του Εργαστηρίου τον έναν χρόνο της πανδημίας.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά:

"Sponsored links"

Ένας χρόνος σήμερα από την ανίχνευση του πρώτου κρούσματος κορωνοϊού στην Κρήτη από το Εργαστήριό μας. Στιγμές αγωνίας και άγχους τότε για όλους μας εκείνο το βράδυ της 12η Μαρτίου, έχοντας ανιχνεύσει για πρώτη φορά τον άγνωστο εχθρό.

Ένα χρόνο αργότερα, έχοντας πραγματοποιήσει περισσότερα από 300.000 τεστ και έχοντας ταυτοποιήσει περισσότερα από 3.500 κρούσματα, προχωράμε με εμπειρία και αυτοπεποίθηση.

Ο αγώνας τιτάνιος και η πίεση μεγάλη αλλά η ηθική ικανοποίηση κάθε βράδυ με το τέλος της βάρδιας απερίγραπτη.

Ικανοποίηση που μετατρέπεται σε δύναμη για εξέλιξη και ουσιαστική συμβολή στις νέες προκλήσεις της πανδημίας, όπως πρόσφατα η έγκαιρη ανίχνευση μεταλλαγμένων στελεχών του ιού.

Ευχαριστίες προς όλους τους θεσμικούς φορείς του νησιού και την κοινωνία της Κρήτης που υποστηρίζουν ένθερμα και έμπρακτα το έργο μας από την πρώτη στιγμή.

Πάνω από όλα όμως, το Εργαστήριο είναι οι άνθρωποί του.

Η ομάδα, που με ένα μαγικό τρόπο «έδεσε», μέσα σε συνθήκες εκτάκτου ανάγκης.

Μετά από ένα χρόνο λειτουργίας, έχω καταλήξει πλέον ποια είναι η συγκολλητική ουσία αυτής της ομάδας: είναι η αγάπη για το συνάνθρωπο, το αίσθημα προσφοράς και η υπέρβαση του εγώ για το εμείς.

Είναι ευλογία να δουλεύεις με τέτοιους ανθρώπους!

"Sponsored links"

Ανθή, Γωγώ, Ζωή, Μαριλένα, Χαρά, Δήμητρα, Κωνσταντίνα, Μαρία, Γιασεμή, Μελίνα, Αλέξανδρε: ένα μεγάλο ευχαριστώ!

sourvinos

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live