16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ο Μεγάλος Περίπατος της Παλιόχωρας

Ημερομηνία:

Του Ευτύχη Δαμηλάκη *

Δέσμευση της νέας Δημοτικής Αρχής  «ΜΑΖΙ για τον Δήμο Καντάνου-Σελίνου» είναι να προχωρήσει στην Ποιοτική αναβάθμιση της εικόνας της Παλαιόχωρας. Προς αυτή την κατεύθυνση  θα πραγματοποιηθούν έργα ανάπλασης όπως, η επέκταση της πλακόστρωσης σε όλο το εσωτερικό οδικό δίκτυο της Παλαιόχωρας. Σε κάθε σοκάκι σε κάθε γειτονία. Ως εκ τούτου οι τσιμεντένιοι δρόμοι θα μεταμορφωθούν και θα αναδείξουν κάθε πτυχή της Πόλης μας. Ενώ παράλληλα θα ασφαλτοστρωθούν οι περιφερειακές οδοί της Παλαιόχωρας με την κατάλληλη σήμανση και φωτισμό. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί και στην προσβασιμότητα των ΑμεΑ και των εμποδιζόμενων ομάδων για την ισότιμη πρόσβαση όλων. Καθώς  δικαιούται τόσο οι μόνιμοι κάτοικοι όσο και οι επισκέπτες της Παλαιόχωρας  για μια αξιοπρεπή και ισότιμη πρόσβαση στις υπηρεσίες και στα αξιοθέατα της περιοχής μας.

Πέραν αυτών των παρεμβάσεων  στόχος μας είναι και η κατασκευή του « Μεγάλου Περιπάτου» της Παλαιόχωρας. Η διαδρομή του Μεγάλου περιπάτου θα περικλείει όλη την Παλαιόχωρα από τα Γαυγιώτικα και το Τηγανί μέχρι την Παχιά άμμο και θα συνεχιστεί  βόρεια στην επέκταση του σχεδίου Πόλης και θα φτάσει μέχρι τον Κερατιδε. Από τα Βότσαλα μέχρι το Παλαιόχωρα Club θα κατασκευαστεί νέα χάραξη παράλληλα με την ακτή. Ο μεγάλος περίπατος της Παλαιόχωρας θα περιλαμβάνει ποδηλατόδρομο.

Στόχος μας είναι να απορροφήσουμε και το τελευταίο ευρώ από κάθε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ώστε να υλοποιήσουμε το όραμα μας για ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό Δήμο Καντάνου-Σελίνου. Επισημαίνω ότι η κεντρική Κυβέρνηση χρηματοδοτεί πλέον τους Δήμους κυρίως, καλύπτοντας τις λειτουργικές και έκτακτες δαπάνες τους. Για την κατασκευή έργων  υπόκειται στην ικανότητα και επιθυμία της Δημοτικής Αρχής να απορροφήσει κονδύλια από τα Ευρωπαϊκά προγράμματα.  Τέλος σας υπόσχομαι ότι κάθε γειτονία και κάθε χωρίο του Δήμου μας θα αλλάξει όψη. Ασκώντας αποκλειστικά και μόνο τα καθήκοντα του Δημάρχου. ΜΑΖΙ το όραμα μας γίνεται πράξη.

* Υποψήφιος Δήμαρχος Καντάνου-Σελίνου

Υπ. Διδάκτωρ Διεθνών Ευρωπαϊκών &Περιφερειακών Σπουδών Πάντειου

Πανεπιστημίου

(Ms) Διακυβέρνηση και Δημόσιες Πολιτικές Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

(BSc) Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση Πανεπιστήμιο Αθηνών

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ